CIFRELE ZILEI. Care este cea mai scumpă gară din lume și care este valoarea medie a portofoliului unui investitor pe Bursa de Valori București

28 de zile. Timpul petrecut zilnic de o persoană pe smartphone ar fi de 119 minute, adică 28 de zile pe an, conform calculelor făcute de site-ul de informații elitedaily.com. Patru deținători de smartphone-uri din cinci își utilizează aparatul în primul sfert de oră după trezire. Pentru 80% dintre ei este chiar primul lucru din zi pe care îl fac. Site-ul menționat a mai calculat și timpul necesar pentru un selfie perfect: de nouă ori pe săptămână câte șapte minute. Tinerii își fac de obicei nouă selfie-uri într-o săptămână.

3,85 miliarde de dolari. Gara de la World Trade Center din New York, unde a avut loc unul dintre atentatele de la 11 septembrie 2001 s-a deschis pe 3 martie, acesta fiind un proiect a cărui realizare a durat 12 ani și s-a dovedit a fi cel scump din lume: 3,85 miliarde de dolari. Stația va conecta trenurile de navetiști din New Jersey cu 11 linii de metrou și va găzdui un mare centru comercial, de aproape 34.000 de metri pătrați.

500.000 de decese. Încălzirea globală ar putea provoca peste 500.000 de decese suplimentare în anul 2050 în întreaga lume, ca urmare a modificării alimentației și a greutății corporale a populațiilor determinată de scăderea productivității agricole, spune un studiu publicat de revista “The Lancet”.

+24%. Compania de suplimente nutritive Dacia Plant a înregistrat, în 2015, o creştere a cifrei de afaceri de 24% faţă de anul precedent, una dintre deciziile strategice luate de conducere fiind trecerea de la un sistem de management antreprenorial la manageri cu experienţă pentru departamentele cheie ale companiei. Compania estimează că piaţa de suplimente va continua să crească şi în anul 2016, datorită interesului din ce în ce mai mare pentru folosirea suplimentelor nutritive, interes manifestat în ultimii ani de consumatori tot mai tineri.

96% dintre utilizatorii de Internet din România care au instalat un program de blocare a publicității (ad-blocking) spun că vor continua să îl folosească, în timp ce gradul de toleranță pentru orice fel de reclamă intruzivă este extrem de scăzut.

2.400 euro. Valoarea medie a portofoliului unui investitor obișnuit pe Bursa de Valori București a ajuns la aproape 2.400 euro (10.700 lei) în 2015, în vreme ce jucătorii “bogați” (cu dețineri de peste 20.000 de euro) au pe bursa bursă portofolii în medie de câte 191.000 euro (853.000 lei).

6 magazine noi. LC Waikiki are 16 magazine în România şi plănuieşte să deschidă încă cel puţin alte 6 în 2016, în Bucureşti, Timişoara, Bacău, Brăila şi Suceava. Deschiderea unui nou magazin presupune o investiţie de 1,5 milioane de dolari iar suprafaţa totală a magazinelor din România este de 17.000 mp.