Christian Tour se extinde in Ungaria, Serbia si Polonia

Christian TourCristian Pandel, fondator si actionar majoritar al Christian Tour, a declarat ca se pregateaste sa deschida filiale Christian Tour in Ungaria, Serbia si Polonia. Totodata, planifica inceperea de curse charter din aceste tari catre destinatiile turistice consacrate din Grecia, Turcia, Spania.

In 2012, compania a deschis agentia de turism Memento Turcia, urmat la scurt timp de Memento Spania. La inceputul lui 2014, compania a intrat si pe piata din Grecia, iar la sfarsitul lui 2014 a deschis prima agentie de turism sub brandul Christian Tour din afara granitelor tarii, in Chisinau.

Polonia, Serbia, Ungaria si Cehia se regasesc printre principalele piete din regiune care trimit turisti in Grecia si Turcia intr-un numar tot mai mare de la an la an. Christian Tour, in calitate de proprietar al unui resort de 4 stele din Insula Corfu – Memento Kasioppi Resort -, a constatat aceeasi tendinta. Atat in sezonul 2014, cat si in cel actual, cei mai multi dintre turisti au provenit din Cehia, Polonia, Romania si Marea Britanie.

Marius Pandel a precizat ca incepand din 2015, s-a decis extinderea si popularizarea brandului Christian Tour in mai multe tari, beneficiind si de experienta acumulata ca hotelieri in Grecia. Aceasta consolidare a brandului a fost initiata in 2013, cand a inceput inglobarea treptata a companiilor in care eram actionari. Astfel, Pegas Holidays si Senior Voyage au devenit branduri de produs ale Christian Tour.

“Pentru ca vizam consolidarea brandului la care construim de 18 ani incoace, am decis si retragerea actionariatului din alte branduri romanesti de turism axate pe nise – Europa Travel si Bibi Touring. Prin aceasta decizie urmarim sa punem accentul pe dezvoltarea turismului intern, dar si a celui corporate, in interiorul brandului nostru. Pe termen scurt si mediu, vom redirectiona cea mai mare parte din investitii in aceasta zona”, a declarat Cristian Pandel.

Anul trecut, Christian Tour impreuna cu toate companiile din grupul sau, a inregistrat o cifra de afaceri de 62 milioane de euro, cifra care o claseaza in topul agentiilor de turism din Romania. In prezent, Christian Tour detine 30 de agentii proprii in toata Romania, plus o filiala la Chisinau si circa 168 de angajati, fiind cel mai mare touroperator pe vacante de tip charter din Romania.