Christian Tour lansează în premieră chartere săptămânale în Ibiza

ibizaProgramele de sejur în Ibiza, cu zbor charter direct din București și plecare săptămânală, constituie noutatea absolută în strategia de diversificare a ofertei și creștere a afacerilor promovată de Agenția de turism Christian Tour pentru sezonul turistic 2016, a declarat , într-un interviu acordat agenției Agerpres, Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Acesta a vorbit, de asemenea, și despre programele Senior Voyage pentru primăvara și vara lui 2016, noutățile fiind legate de promovarea destinațiilor Țara Bascilor și Veneția, cât și despre planurile de investiții privitoare la extinderea brandului Christian Tour și pe alte piețe din Europa Centrală și de Est, după succesul înregistrat cu sediul înființat la Chișinău.

 

– Ce oferte pregătiți pentru sezonul de toamnă — iarnă?

– Pentru sezonul toamnă-iarnă 2015/2016 am pregătit o serie de programe turistice specifice perioadei. Vom continua operarea zborului charter direct către Egipt (Sharm el Sheik și Hurghada) pe toată perioada toamnei și a iernii, inclusiv cu plecări în perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, continuă tradiția organizării de circuite și vacanțe în destinațiile unde se organizează piețe de Crăciun în lunile noiembrie — decembrie: Budapesta, Viena, Praga, Dresda, Munchen, Nurnberg. De Crăciun vor fi organizate programe turistice în Viena, Praga, Israel și România (Bucovina, Maramureș, Bran).

Cu ocazia trecerii în noul an, vom organiza pachete de Revelion în Croația, Veneția, Viena, Budapesta, Berlin sau Dubai. De altfel, Dubai devine una dintre principalele destinații preferate de către turiștii români pe perioada iernii din România. Tarifele sunt tot mai accesibile de la an la an, pentru acest sezon începând de la 475 euro/persoană.

Însă, pachetele cele mai căutate în perioada iernii rămân cele pentru schi. În acest sens, am lansat de curând programul Ski Plus, prin care pasionații de sporturi de iarnă se pot bucura de vacanțe în stațiuni montane din România, Bulgaria, Austria, Italia sau Franța, având incluse în pachet și serviciile de transport, transfer, cazare, ski pass și alte servicii adiționale specifice. Pachetele Ski Plus beneficiază de reduceri Early Booking în luna octombrie și în plus, toți călătorii vor primi gratuit o asigurare medicală și storno care acoperă și sporturile de iarnă.

 

– Ce pachete veți lansa pentru primăvara și vara anului viitor?

– Primăvara va fi dedicată în mare măsură programelor Senior Voyage, iar noutățile pe care le aduce acest program în noul sezon sunt destinațiile: Țara Bascilor și Veneția. Vom relua de asemenea operarea programelor Senior Voyage Egipt. Tot în perioada primăverii vor continua și grupurile către Dubai, dar și cele de croazieră completă pe Marea Mediterană, Marea Roșie sau Marea Nordului.

Programele pentru sezonul vară 2016 sunt deja în pregătire și, după cum obișnuim în fiecare an, în luna octombrie vom lansa primele oferte First Minute Sejur și Circuite 2016. Noutatea absolută a sezonului viitor vor fi programele de sejur în Ibiza, cu charter direct din București, cu plecare săptămânală. În plus, cererea crescută ne-a determinat să suplimentăm și numărul de locuri pe zborurile charter proprii către Tenerife și Mallorca.

De asemenea, vom suplimenta numărul de plecări săptămânale către Antalya și Bodrum, tot datorită cererii crescute din sezonul 2015. Vom continua operarea curselor charter către Egipt pe toată perioada primăverii și verii, aceasta devenind o destinație completă, ce poate fi operată 12 luni pe an. Toate programele descrise mai sus sunt adresate grupurilor organizate.

 

– Care au fost, în 2015, cele mai cerute destinații de vacanță?

– Cele mai căutate destinații în vara anului 2015, în agenția noastră, au fost Grecia, Turcia și Spania. Din Grecia favoritele au fost insulele Creta, Zakynthos și Corfu, dacă ar fi să facem un top al destinațiilor.

 

– Ce cifră de afaceri estimați pentru 2015 și care ar fi raportul față de cifra de afaceri din 2014?

– După cum am anunțat încă de la începutul acestui an, cifra de afaceri vizată pentru anul 2015 este de 63 milioane de euro, în creștere cu circa 15 la sută față de cea din anul 2014.

 

– Ce investiții și proiecte de amploare aveți în plan pentru perioada următoare?

– Ca și planuri semnificative de viitor putem menționa în primul rând investiția în extinderea brandului Christian Tour și pe alte piețe din Europa Centrală și de Est, după succesul înregistrat cu sediul de la Chișinău. În scurt timp vom deschide birouri în trei capitale europene: Budapesta (Ungaria); Varșovia (Polonia); Belgrad (Serbia) și din 2016 vom începe tour-operarea de pachete turistice și de pe aceste piețe.

 

– Cum se prezintă industria turismului romanesc în acest an, comparativ cu anul trecut?

– Observăm o creștere a interesului pentru călătorii în general și cel mai interesant este faptul ca românii încep să aleagă două vacanțe pe an. Pe lângă cea de vară, mai aleg și o vacanță pe timpul iernii, fie cu ocazia sărbătorilor sau la schi. AGERPRES