Christian Rodseth, Managing Director al Janssen România, este noul Preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), o organizaţie în care sunt reuniţi câţiva dintre cei mai importanţi jucători din piaţa farmaceutică din România.

Absolvent al unui program MBA internaţional, Christian Rodseth are o experienţă de 15 ani în industria farmaceutică, dobândită în diverse regiuni geografice, precum şi în alte sectoare ale mediului de afaceri- vânzări şi marketing, health economics şi management general.

Înainte de a prelua poziţia actuală în cadrul Janssen Compania Farmaceutică a Johnson & Johnson, Christian Rodseth a fost Director al departamentului de Vânzări & Marketing al Janssen Africa de Sud şi regiunea Subsahariană. În perioada 2016 – 2018, noul Preşedinte a fost membru şi ulterior Vicepreşedinte în conducerea ARPIM.

„Cred în dialog şi în parteneriat. De aceea, consider că este responsabilitatea conducerii ARPIM, precum şi a fiecărui membru în parte, să colaboreze cu factorii de decizie din domeniul sănătăţii pentru a reduce decalajele dintre sistemul de sănătate din România şi standardele europene în domeniu. Vom continua, aşadar, să dezvoltăm şi să propunem soluţiile care vizează un acces mai bun al pacienţilor la medicamente prin actualizarea bugetului alocat medicamentelor în acord cu nivelul de consum al pacienţilor, identificarea unui mecanism sustenabil şi predictibil pentru calculul taxei clawback, revizuirea mecanismelor de introducere a medicamentelor inovatoare pe lista de compensate”, spune Christian Rodseth, Preşedintele ARPIM.

Din conducerea ARPIM mai fac parte Alina Culcea, Director General Amgen România, recent aleasă în funcţia de Vicepreşedinte şi Serge Nicollerat, Director General Servier România, care îşi păstrează poziţia de Vicepreşedinte ocupată şi în mandatul anterior al conducerii asociaţiei. În board-ul ARPIM au fost aleşi doi noi membri: reprezentanţii companiei Novo Nordisk, Cecilia Radu, Director General şi Merck Sharpe and Dohme, Nicolas Renard, Director General.

Reprezentanţii companiilor Roche România – Martine Draullette, Director General şi Eli Lilly România – Attila Fejer, Director General îşi păstrează poziţia de membri ai boardului, ocupată şi în mandatul anterior, iar Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv.