Cezar Irimia, președinte Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer: Politicienii vin și pleacă, bolnavii rămân

Reprezentanții industriei medicale, pacienții și doctorii ar trebui să-și dea mâna și să formeze un front comun pentru ca situația pacienților români să nu rămână, în cele mai multe cazuri, fără speranță, din cauza lipsei medicamentelor, a tratamentelor de care au nevoie. Aceasta ar fi soluția potrivită pentru actualul context medical din România, în opinia președintelui Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia.

”Politicienii vin și pleacă, bolnavii rămân. Tocmai de aceea, ar trebui ca reprezentanții industriei medicale, noi, pacienții, și doctorii să formăm o triadă care să se lupte cu sistemul. Doar uniți putem obține ceva, putem să ne vedem obiectivele atinse. Dacă nu umblăm la cauză, nu rezolvăm nimic, iar 130 de oameni bolnavi mor zilnic în România pentru că nu au acces la informație și tratament. Printr-o presiune constructivă, putem să schimbăm lucrurile. Să fim uniți, să facem lucruri noi și pentru copiii noștri”, a spus Cezar Irimia, în cadrul Conferinței de Management Modern al Asociațiilor de Pacienți, ediția a II-a, ce a avut loc pe 9 martie 2017, la Hotel Crowne Plaza din București.

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a mai vorbit și despre posibilitatea instituirii obligativității distribuitorilor de a avea în stoc medicamente pentru cel puțin trei luni, iar, în cazul în care stocurile sunt pe final, să emită notificări. Toate acestea pentru ca pacienții să nu se confrunte brusc cu lipsa tratamentului.

Aproximativ o sută de persoane au participat la conferința organizată de Oameni și Companii, ce a avut ca partener MedicalManager.ro, platforma digitală dedicată managerilor și specialiștilor din comunitatea medicală.