CEZ România a depus la Ministerul Energiei o listă de proiecte în valoare totală de 500 de milioane de euro pentru accesarea de fonduri europene, a afirmat Doina Vornicu, directorul de operaţiuni al companiei.
„În ultimii patru ani am atras fonduri europene de 60 de milioane de euro, o parte sunt deja utilizaţi şi alţii în utilizare. Continuăm aceste demersuri şi ne pregătim pentru viitoarele oportunităţi de finanţare. Am înaintat către Ministerul Energiei o listă de idei de proiecte, mare parte dintre ele au şi studiu de fezabilitate, în valoare de 500 de milioane de euro, pe toate programele, inclusiv PNRR, fondul de modernizare. Suntem foarte activi în această zonă”, a spus Vornicu.
Proiectele de investiţii vizează în special creşterea gradului de digitalizare a reţelei de distribuţie.
„Toate aceste fonduri pe care le utilizăm se adresează zonei de distribuţie pentru modernizarea, digitalizarea reţelei, dar şi pentru implementarea unor softuri foarte moderne şi absolut necesare pentru a atinge statutul de companie digitală, pentru a finaliza transformarea dintr-o companie clasică de distribuţie la una digitală”, a arătat reprezentantul CEZ.
Grupul CEZ în România a înregistrat anul trecut un profit net de 333,8 milioane de lei, mai mare cu 25% faţă de 2019 (268 milioane de lei). AGERPRES