Cererea de locuinţe este în creştere, spun dezvoltatorii imobiliari prezenţi la târgul imobiliar de la Braşov

blocuri_noiPeste 35 de de expozanţi, dezvoltatori imobiliari, producători de mobilier, designeri, bănci care finanţează proiecte imobiliare, firme de amenajări participă la cea de a-X-a ediţie a Târgului Imobiliar Braşov (TIB).

“Este cea mai bună ediţie de până acum. Remarcăm un număr important de dezvoltatori imobiliari prezenţi la această ediţie, dar avem şi o serie de expoziţii tematice foarte interesante între care amintesc cea referitoare la vitrinele începutului de secol XX din Braşov. Ca de fiecare dată, expozanţii vin în întâmpinarea braşovenilor şi numai, cu cele mai bune oferte de case, apartamente, garsoniere, terenuri, dar şi cele mai în vogă soluţii de amenajare interioară, mobilă, sisteme de alarmă”, a precizat Sorin Dencescu, unul dintre organizatori.

Dezvoltatorii imobiliari au susţinut că se observă o creştere a cererii de locuinţe la Braşov, apartamentele cu trei camere fiind din ce în ce mai solicitate. Numai pe terenul fostei uzine fosta Tractorul se vor construi în următorii 10 ani, începând cu 2016, un număr de 13 blocuri cu un total de 2.000 de apartamente.

“Ca şi trend de piaţă se observă un grad crescut al pretenţiilor din partea celor care comandă o locuinţă. Sunt foarte bine informaţi în ceea ce priveşte piaţa imobiliară şi vin foarte pregătiţi la noi. Cererea pentru locuinţe a crescut datorită Programului Prima Casă. Dacă vor apărea efecte asupra acestui program datorită Legii dării în plată, care deocamdată nu ştim cum se va aplica, pe cine vizează, atunci este posibil ca cererea de locuinţe prin Programul Prima Casă să scadă cu 30-40%”, a spun unul dintre dezvoltatorii imobiliari, prezenţi la târg.

Preţurile apartamentelor variază în funcţie de suprafaţă, materiale folosite, grad de confort, zonă, fiind între 32.000 de euro pentru un apartament cu două camere şi 70.000 de euro pentru un apartament cu trei camere. AGERPRES