Cercetători, antreprenori şi studenţi vor crea „potenţiale noi proiecte inovatoare” sau vor progresa cu dezvoltarea iniţiativelor existente la Laser Valley Innovation Bootcamp, care se desfăşoară, între 15 și 17 iunie, în oraşul Măgurele din judeţul Ilfov.
Laser Valley Innovation Bootcamp îşi propune să faciliteze conectarea unora dintre cei mai importanţi cercetători din institutele naţionale de cercetare-dezvoltare cu fondatori de startup-uri şi studenţi pasionaţi de antreprenoriat.
Participanţii la eveniment vor lucra alături de cercetători din institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, precum Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică.
Pe lângă cercetători, din echipe vor face parte şi unii dintre cei mai relevanţi antreprenori locali din domeniul tehnologic, dar şi studenţi pasionaţi de inovare de la Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, EA – The ntrepreneurship Academy şi nu numai. În cadrul bootcamp-ului se vor afla şi numeroşi reprezentanţi ai mediului academic şi de business din România.
Direcţiile principale pentru iniţiativele dezvoltate pe parcursul evenimentului sunt: sănătate, educaţie, mediu (inclusiv energie, climă), servicii publice (inclusiv activităţile institutelor naţionale de cercetare-dezvoltare), patrimoniu cultural şi recreere.
Laser Valley Innovation Bootcamp este o iniţiativă a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, realizată cu suportul Asociaţiei Măgurele Science Park, Ora de Ştiut şi Comunitatea Launch. AGERPRES