Centrul de Excelență în Litigii Fiscale al NNDKP – CELF atrage atenția că, recent, CJUE a decis că reîncărcarea vehiculelor electrice este o livrare de bunuri (energie electrică) și nu o prestare de servicii în scop de TVA.

Astfel, conform CJUE, operațiunea principală în tranzacția vizată este transferul de energie electrică, iar celelalte servicii reprezintă mijlocul de a beneficia de energia electrică livrată în cele mai bune condiții.

Cu toate acestea, specialiștii din cadrul CELF menționează că CJUE nu a discutat regimul de TVA în cazul în care mai mulți operatori intervin în circuitul economic, precum situația în care reîncărcarea este asigurată de către operatorul punctului de încărcare prin intermediul platformei IT a Furnizorui de mobilitate care are relația comercială cu utilizatorul.

Mai multe detalii despre subiect puteți regăsi în materialul scris de consultanții Centrului de Excelență în Litigii Fiscale al NNDKP-CELF: https://www.nndkp.ro/legal-tax-updates/nndkp-celf-alert-no-2-2023-cjeu-decided-that-the-recharging-of-the-electric-vehicle-is-a-supply-of-goods-electricity/