Cele mai vândute cărţi pe Libris.ro în 2018

“Străinul de lângă mine”, de Irina Binder, este cea mai vândută carte pe Libris.ro în 2018, fiind preferată în 30 dintre cele 42 judeţe ale ţării. “Insomnii”, de aceeaşi autoare, se află pe locul doi în topul naţional, urmată de volumele “Micul Prinţ”, de Antoine de Saint Exubery, “Medicina, nutriţie şi bună dispoziţie”, de Simona Tivadar şi “Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari.

Librăria online Libris.ro a vândut în 2018 peste 1,5 milioane de cărţi. Cinci din cei nouă autori ai celor mai vândute 10 cărţi în 2018 sunt români, Irina Binder plasându-se în top cu două volume.

Braşovenii, bucureştenii şi ilfovenii au plasat cele mai multe comenzi raportat la populaţia judeţului, potrivit statisticilor Libris.ro.

Conform librăriei online, cei mai mulţi cititori au comandat cărţi din următoarele oraşe şi judeţe în 2018: Bucureşti – 313.517 cărţi, Braşov – 130.873 şi Cluj – 83.488.

Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a înregistrat în Braşov, 155 lei, aproape dublă faţă de media naţională, în valoare de 80 lei. Cel mai fidel client de pe Libris.ro este tot din Braşov, el plasând 238 de comenzi în decursul anului 2018. De altfel, clienţii din Braşov au făcut în medie 1,73 comenzi, cea mai mare valoare în raport cu judeţele ţării. Clienţii din Bacău au plasat în medie 1,45 comenzi, iar cei din Cluj şi Bucureşti, 1,44 comenzi.

“Preocuparea părinţilor pentru educaţia copiilor este tot mai uşor de remarcat în toate zonele ţării. Manualele şcolare, cărţile pentru copii şi cărţile de parenting sunt constant în topul categoriilor preferate, top dominat în continuare de Beletristică. Ne bucură să remarcăm şi popularitatea în creştere a cărţilor scrise de autori români”, declară Laura Ţeposu, director dezvoltare şi fondator Libris.ro.