Cele mai mari companii controlate de antreprenori romani

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj de pe piata locala, fondat de fratii Dragos si Adrian Paval, a fost si anul trecut, la fel ca in 2013, cea mai mare companie detinuta de antreprenori romani, cu afaceri de 3,4 miliarde de lei, potrivit datelor furnizate wall-street.ro de catre Registrul Comertului.

Cu o strategie total diferita de a celorlalti retaileri de bricolaj, Dedeman s-a extins in primii ani mai ales in zona Moldovei si abia din 2009, la sapte ani de la lansarea primului magazin, a deschis si prima unitate din Capitala. Povestea Dedeman a inceput in 1992, cand Dragos Paval a deschis un magazin de cartier de 16 metri patrati din Bacau. Doi ani mai tarziu i s-a alaturat si fratele sau Adrian, iar cei doi frati au intrat in comertul cu mobila. Abia din 2002, Dedeman a prins contur in forma actuala, aceea de comerciant de produse de amenajari, instalatii si decoratiuni. In prezent, retailerul are 41 de magazine, iar din 2013 este cea mai mare companie detinuta de antreprenori romani, dupa ce a detronat Interagro, apartinand lui Ioan Niculae.

Anul trecut compania a avut afaceri de 3,41 miliarde de lei (767,7 milioane de euro) si profit net de 415,8 milioane de lei (93,5 milioane de euro). De asemenea, pentru lantul de magazine au lucrat, in medie, 7.179 de persoane.

Citiți articolul complet pe wall-street.ro