Cel puţin 600 de locuri de muncă ar urma să fie create în municipiul Braşov, până în 2027, printr-o investiţie germană, în domeniul high-tech, de aproximativ 50 de milioane de euro.

Este vorba de concernul Diehl, care intenţionează să realizeze la Braşov o fabrică de producţie a componentelor de control pentru aparate electrocasnice.

Investiţia va ajunge la aproximativ 50 – 60 de milioane de euro, în două etape, şi va asigura aproximativ 600 – 650 de locuri de muncă, la care s-ar putea pot adăugă alte 100 – 150 de locuri de muncă în partea de cercetare şi dezvoltare a companiei.

„Mă bucur că au ales Braşovul, după un proces de consultare care a durat aproximativ un an de zile, (…) este o investiţie care va avea beneficii directe şi pentru bugetul local, şi pentru cetăţeni, care va dezvolta o nouă zonă, din nordul municipiului, (…) şi este important de menţionat că este o investiţie în domeniul high-tech, impulsionând acest domeniu al industriei braşovene pe care îl dorim dezvoltat, în creştere”, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban.

Conform directorului financiar al diviziei Diehl Controls, Josef Fellner, producţia ar putea începe la jumătatea anului 2024.

„Braşovul este foarte accesibil, infrastructura este foarte bună. Am fost acolo, am văzut terenul şi este foarte bine amplasat, este foarte aproape de centru. Şi nu în ultimul rând, a contat faptul că am avut susţinere atât din partea primăriei, cât şi din partea Clubului Economic German. Astea ar fi cele mai importante motive pentru care am ales Braşovul. Vorbim de o investiţie de 50 de milioane de euro pe parcursul următorilor zece ani de zile şi de 600 de angajaţi pe care dorim să-i avem în fabrica din Braşov, la care se adaugă şi angajaţi în domeniul cercetării şi dezvoltării. Acolo nu avem încă un număr exact, pot fi 50, pot fi 100, pot fi 150 de persoane. Ca obiectiv, ne-am stabilit să începem producţia la jumătatea anului 2024”, a precizat Josef Fellner.

Din datele prezentate de acesta, fabrica din Braşov ar fi a doua ca mărime în Europa, după cea din Polonia, unde numărul angajaţilor ajunge la 1.500. AGERPRES