Cel mai mare concurs de programare din lume va avea loc pe 23 și 24 aprilie la Cluj-Napoca

NASA Space Apps ChallengeNASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon (concurs de programare) din lume, va fi organizat în premieră în România, pe 23 și 24 aprilie, la Cluj-Napoca, de către Centrul de Antreprenoriat și Inovație Startup Transilvania.

Competiția se adresează unui public cu nivel de experiență variat și din diverse domenii: programatori, oameni de știință, profesori, tehnologi, artiști, designeri, ingineri, storytellers, studenți sau antreprenori.

Potrivit unui comunicat transmis de Agenția Spațială Română, temele competiției din acest an trasate de NASA sunt: Terra, Aeronautică, Tehnologia, Stația Spațială Internațională, Călătorie spre Marte, De la Sistemul Solar la infinit.

“Participanții își pot alege de aici o problemă pe care doresc să o rezolve în funcție de domeniu, gradul de dificultate și interese. De asemenea, participanții selectează locația unde vor să participe la hackathon sau pot opta pentru mediul virtual. Înscrierile sunt în prezent deschise și pentru evenimentul din Cluj-Napoca se fac la următorul link: https://2016.spaceappschallenge.org/locations/cluj-napoca-romania”, precizează comunicatul de presă.

Organizatorii precizează că pe 15 aprilie va avea loc evenimentul “Data Bootcamp”, al cărui scop este de a-i familiariza pe participanți cu noțiunea de hackathon, cu seturile de date și unelte NASA, cu conceptele și abilitățile de rezolvare a problemelor, dar și de a le oferi posibilitatea să interacționeze și să se cunoască mai bine.

După hackathon-ul care va dura 48 de ore (23 – 24 aprilie), juriul local va desemna maxim două proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului internațional, învingătorii (câștigători ai cinci proiecte și ai premiului People’s Choice Award) urmând a fi invitați la o lansare NASA.

De la începuturile sale în 2012, International Space Apps Challenge a devenit cel mai mare hackathon (concurs de programare) la nivel mondial. Soluțiile rezultate variază de la aplicații mobile la jocuri, hardware și multe altele. Ediția din 2015 a ajuns la aproape 14.000 de participanți din 62 de țări și 133 de orașe din întreaga lume. La ediția din acest an s-au înscris 193 de orașe de pe întreg globul. AGERPRES