CEC Bank pregătește un credit ipotecar care ar putea prevedea “darea în plată”

CEC BankCEC Bank va urma modelul băncilor americane, care acordă credite ipotecare cu opțiunea de a da în plată casa achiziționată dacă clientul nu-și mai poate plăti ratele. Deja, specialiștii instituției lucrează la elaborarea unui produs de finanțare imobiliară, care va permite românilor să cedeze băncii casa în cazul în care nu mai au posibilitatea, pe parcursul perioadei de rambusare, să achite împrumutul.

”Lucrăm la definirea noului produs de finanțare imobiliară. Va fi un credit ipotecar în care clientul are posibilitatea să dea în plată la un anumit moment. Acest produs va avea cu siguranță un avans mult mai mare și niște condiții de creditare mult mai severe”, a precizat pentru publicația online BankingNews.ro, Radu Grațian Ghețea, președintele CEC Bank.

El a spus că noul produs de finanțare va fi lansat în câteva săptămâni și va funcționa în paralel cu actual credit ipotecar. Decizia băncii de a promova un asemenea împrumut are legătură directă cu forma în care va fi votată de Parlament Legea privind darea în plată. ”Este o chestiune de prevenție pe care noi o realizăm. Dacă iese legea în forma actuală vom lansa un credit care va fi foarte greu accesibil pentru că trebuie să ne luăm niște măsuri de protecție”, a subliniat Radu Grațian Ghețea.