CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie şi cea mai extinsă reţea teritorială din România, este partener de implementare a schemei de ajutor de stat pentru companiile afectate din domeniile HoReCA – turism, alimentaţie publică şi organizare de evenimente, conform unui comunicat al băncii.

Încă din primele zile de pandemie, am ştiut cât de important este să fim alături de business-urile din sectorul HoReCa. CEC Bank are cea mai extinsă reţea teritorială şi astfel putem acorda suport şi consiliere de specialitate în orice zonă a României. Suntem bucuroşi că am fost selectaţi pentru implementarea acestui program de granturi pentru sectorul HoReCa şi vrem să ne implicăm proactiv în revenirea activităţii”, a declarat Bogdan Neacşu,  Director General al CEC Bank.

Prin această schemă de ajutor de stat, companiile din domeniul HoReCa, a căror activitate a fost afectată de pandemia COVID-19, inclusiv prin măsuri administrative de limitare a activităţii, pot obţine granturi (sume nerambursabile) reprezentând 20% din suma cu care a scăzut cifra de afaceri în 2020 faţă de 2019, din cauza pandemiei. Termenul de plată a granturilor este până la 30 iunie 2022.

Pentru accesarea granturilor, solicitanţii trebuie să se înregistreze şi să depună cererea de finanţare în format electronic pe site-ul granturi.imm.gov.ro, alegând inclusiv banca parteneră. CEC Bank este una dintre cele 6 bănci partenere în implementarea acestui program.

Cei interesaţi de accesarea acestei scheme de sprijin pot obţine consiliere şi informaţii detaliate privind criteriile de eligibilitate şi tipul de cheltuieli finanţate prin cele 48 de birouri de consiliere IMM şi Fonduri Europene existente în sucursalele judeţene ale CEC Bank şi în sucursalele băncii din Bucureşti.