Cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa, Web Summit, va redeveni un eveniment cu prezenţa fizică care va fi organizat la Lisabona în luna noiembrie a acestui an, au confirmat organizatorii, după ce anul trecut evenimentul a trebuit să fie organizat online din cauza pandemiei de coronavirus.
Directorul general de la Web Summit, Paddy Cosgrave, a anunţat încă din toamna anului trecut că locul de desfăşurare a conferinţei, Altice Arena din Lisabona, a fost rezervat deja pentru 2021 şi că se aşteaptă ca următoarea ediţiei să fie una cu prezenţa fizică.
Organizatorii conferinţei au subliniat că sunt în contact cu autorităţile sanitare din Lisabona pentru a putea organiza un eveniment în siguranţă.
Nu s-a luat încă o decizie dacă purtarea măştilor sau testele vor fi obligatorii, a precizat directorul de comunicare Katherine Farrell, însă locul de desfăşurare al Web Summit este pregătit astfel încât să fie posibilă păstrarea distanţei sociale. În plus, la fel ca şi anul trecut, anumite părţi din conferinţă vor fi transmise online, a adăugat Farrell.
Conform planurilor actuale ale Guvernului portughez, purtarea obligatorie a măştii în spaţiile exterioare ar urma să fie eliminată în luna septembrie dar va rămâne în vigoare pentru marile adunări şi spaţiile închise. Aproximativ 71% din populaţia Portugaliei a primit cel puţin o doză de vaccin iar 62% are schema de vaccinare completă, potrivit datelor oficiale.
„Suntem extrem de încântaţi să revenim la un eveniment cu prezenţa fizică. Va fi incredibil să vedem din nou cum oamenii discută şi interacţionează faţă în faţă”, a declarat directorul general de la Web Summit, Paddy Cosgrave, într-un comunicat de presă.
Organizatorii susţin că peste 1.000 de vorbitori şi 1.250 de statr-up-uri şi-au anunţat deja participarea la Web Summit 2021, care se va derula în perioada 1-4 noiembrie.
La ediţia de anul trecut, organizată în întregime online, au fost înregistraţi 104.000 de participanţi. În acest an organizatorii se aşteaptă ca peste 40.000 de persoane să participe la conferinţă. Comparativ, la ediţia din 2019 au fost vândute puţin sub 70.500 de bilete. AGERPRES