Ce trebuie să ştie românii pentru a se califica la salarii de 8.000 euro pe lună în domeniul IT

Man Working With Computer And LaptopSalariile programatorilor pot ajunge până la 8.000 euro pe lună, în timp ce designerii câștigă și 3.000 euro lunar, reiese din datele Digitaljob.ro, o platformă de recrutare de nișă, dedicată industriei digitale și IT din România. Potrivit sursei citate, acest nivel de remunerație este valabil în cazul specialiștilor cu experiență, care trebuie să stăpânească o suită de tehnologii specifice domeniului în care aplică. De asemenea, indiferent de domeniul în care aplică, candidații trebuie să cunoască bine limba engleză.

”Angajatorii sunt dispuși să ofere salarii foarte atractive, însă au și cerințe pe măsură. În general, cererea este mai mult pentru persoane cu experiență, dedicate meseriei lor. De aceea, joburile listate pe Digitaljob.ro se adresează specialiștilor”, afirmă Marius Dascălu, Strategy and Creative Director 2Fresh, agenția interactivă care a dezvoltat platforma.

Specialiștii din industria digital din România au putut aplica la joburi de programatori și designeri care ofereau salarii de până la 8.000 euro pe lună, precum și oferte pentru relocare în altă țară, ca Germania sau Olanda, cerințele angajatorilor fiind direct compatibile cu nivelul salarial oferit.

Cele mai multe oferte publicate până în prezent pe platformă au fost din industriile software, online și mobile, care însumează aproximativ 95% din joburi, precum și pentru poziții în advertising și gaming. Principalele orașe în care se caută specialiști în aceste industrii sunt București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.