Noua lege care permite companiilor să deducă cheltuielile cu abonamentele la sălile de fitness oferite angajaților ca beneficii extra-salariale, a primit votul Camerei Deputaților și urmează să fie promulgat de Președintele Klaus Iohannis.

“Principalul scop al RomaniaActive este susținerea industriei de health & fitness din România și poziționarea ei ca esențială, prin recunoașterea importanței vitale pe care activitatea fizică o are pentru starea de sănătate. Ne bucurăm că toate eforturile conjugate ale industriei și autorităților administrative ale statului au dus către un rezultat atât de necesar cum e acesta: posibilitatea oferită companiilor de a deduce cheltuielile pentru programele de fitness și wellness oferite angajaților. Noi, ca industrie a sănătății, fitnessului și activității fizice, putem influența major starea de sănătate a poporului român cu mai multă informare, inspirație și educare despre beneficiile esențiale ale exercițiilor fizice. Ne așteptăm la o creștere a interesului companiilor  pentru extra-beneficii de health, wellness & fitness Corporate. În special din partea acelora care știu că a avea angajați sănătoși înseamnă și a avea un business sănătos și vor să își încurajeze angajatii să facă mișcare și să se bucure de o viața mai activa și mai sănătoasă”, a spus Kent Orrgren, Președinte RomaniaActive.

În noua lege sunt incluse ca beneficiu deductibil și abonamentele oferite copiilor angajaților sau altor persoane aflate în întreținere: „abonamentul vizează servicii furnizate angajatului și/sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa, așa cum este definită la art. 77 alin. (3), în limita aceluiași plafon, indiferent de numărul de persoane.”

Abonamentele eligibile sunt cele făcute la operatori de săli de fitness care sunt încadrați în codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313. Aceasta lege vine ca o veste buna atât pentru angajați, cât și pentru operatorii de săli de fitness, care vor beneficia astfel de o crestere a cererii pentru abonamente Corporate, de acum mult mai atractive și pentru companii.

Legea trebuie să fie promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

RomaniaActive va putea susține, în perioada următoare, webinarii și sesiuni de informare pe tema noilor schimbări aduce de legea deductibilitaății abonamentelor de fitness. Aceste acțiuni se vor adresa atât membrilor RomaniaActive, cluburi și lanțuri de health & fitness, cât și companiilor care doresc să se famiiarizeze cât mai bine cu această lege și să se bucure de toate avantajele pe care le aduce.

Pentru mai multe detalii, accesați www.romaniaactive.ro.