Google-Adwordsgoogle_logoGoogle România estimează că, până la finalul anului, circa 500 de organizații nonprofit se vor folosi de programul „Google pentru organizații nonprofit”, a declarat Elisabeta Moraru, industry manager în cadrul companiei.

„De săptămâna trecută de când am lansat platforma completă vorbim de câteva zeci de ONG-uri care practic, în week-end, au aplicat pentru a putea profita (de program n.r.). Cred că, dacă lucrurile funcționează în ritmul acesta, vorbim de peste 500 de ONG-uri (până la finalul anului n.r.). (…) Românii caută, au astfel de căutări precum „donează”, aș vrea să donez, ce ONG este bun. Sunt astfel de căutări care le fac cinste, pe de altă parte te gândești că ar trebui să își aleagă cauza, dar probabil este nevoie de o mai multă popularizare a acestor cauze și mai multă susținere pentru ca ONG-urile să fie vizibile și promovate”, a spus Moraru.

Google Romania, împreună cu Asociația TechSoup, au anunțat lansarea în România a programului “Google pentru organizații nonprofit”. Programul oferă Google Apps pentru organizații nonprofit – o versiune gratuită a pachetului Google Apps dedicată ONG-urilor, care include Gmail pe domeniul propriu al organizației, Google Calendar, Google Drive și Hangouts, cu spațiu de stocare online de 30 GB, Google AdGrants – pachet de reclamă pe Google AdWords în valoare de până la 10.000 USD lunar, pentru ca ONG-urile să ajungă mai ușor la donatori și YouTube pentru organizații nonprofit – facilități premium de personalizare pe canalul YouTube al organizației, capacitate extinsă de încărcare a materialelor video. Google a creat și materiale educaționale despre utilizarea acestor produse, studii de caz și tutoriale video. AGERPRES