Conform unei analize Vola.ro, românii au ales pentru petrecerea sărbătorilor din acest an destinații europene consacrate, precum Londra și Roma, însă și-au îndreptat atenția și spre destinații mai puțin cunoscute, precum Lisabona, Catania – Sicilia și Bologna. Și destinațiile din România au fost solicitate, în special în perioada sărbătorilor. Orașe precum Timișoara, Cluj și Iași sunt în topul opțiunilor românilor.

Londra rămâne cea mai populară destinație către care românii zboară de Crăciun, statistica Vola.ro arătând că peste 10% dintre biletele emise de Vola.ro cu plecare în perioada Crăciunului au ca destinație capitala Marii Britanii. Pentru Revelion, cea mai populară destinație este Roma.  În topul preferințelor românilor se mai număra și Bruxelles, Milano sau Madrid.

Destinațiile exotice au înregistrat o creștere cu 25% față de totalul rezervărilor de anul trecut. Preferințele românilor se îndreaptă în special spre destinații cu plajă precum Thailanda sau Maldive.

 

Ianuarie – cea mai bună lună pentru a planifica vacanța de anul viitor

“Am observat din ce în ce mai mulți clienți care și-au adaptat obiceiurile pentru a beneficia de cele mai bune prețuri chiar și pentru perioade aglomerate, precum Crăciunul și Revelionul. În cele mai multe cazuri, asta înseamnă rezervarea biletelor din timp, chiar și cu 6 luni înainte. Un sfat poate prea puțin menționat este că decembrie și ianuarie sunt luni foarte bune pentru achiziția biletelor de avion cu plecare în restul anului, așa că recomandăm un mic buget pus deoparte pentru ofertele care vor apărea cu siguranță în luna ianuarie, a declarat Matei Psatta, Head of Marketing Vola.ro