Atenția față de mediu reprezintă unul dintre cei mai importanți pași pentru un viitor sustenabil. Unul dintre cele mai cunoscute concepte care sprijină acest demers este acela de casă pasivă. În acest caz, discutăm despre construcții independente din punct de vedere energetic, care au efecte minime asupra mediului. Construirea unei case pasive necesită utilizarea unor materiale și tehnologii eficiente, care să conserve cât mai mult energia. Pentru acest lucru este nevoie să se respecte criterii precum izolare termica, etanșeitate la aer sau poziționarea casei astfel încât să capteze energia solară.

Printre elementele principale care contribuie la un rezultat eficient pentru casa pasivă se numără ușile și ferestrele. Izolarea termică, blocarea curenților de aer și anularea punților termice reprezintă caracteristicile principale pentru o soluție ideală în ceea ce privește tâmplăria.

Casele pasive, clădirile cu autonomie energetică și funcții ecologice reprezintă viitorul pentru industria construcțiilor, iar Alumil este prezent de peste un deceniu cu soluții bazate pe dezvoltare durabilă și prinicipiale economiei circulare pentru sisteme de uși și ferestre, sisteme de pereți cortină, sisteme outdoors și pergole bioclimatice, fiind prima companie grecească certificată de către Passive House Institute.

Alumil demonstrează constant că ținteste mereu primul loc prin sistemele performante de ultimă generație. Sistemul batant SUPREME S91 a fost certificat de Passive House Institute ca fiind unul dintre cele mai performante sisteme din aluminiu din lume în ceea ce privește izolarea termică, pentru zonele cu o climă temperat-continentală.

SMARTIA M7 este sistemul de pereți cortină cu o eficiență energetică ridicată ce a primit certificarea pentru Case Pasive pentru zona climatică rece-temperată. Acest sistem oferă niveluri ridicate de siguranță, izolare fonică și funcționalitate și poate fi folosit în cadrul proiectelor cu amprentă energetică aproape zero sau chiar zero.

O altă propunere potrivită pentru tipologii cu rupere de punte termică este sistemul batant SUPREME S77, ce vine cu un design modern și care poate atinge cele mai înalte standarde ale piețelor avansate, eficiența sa energetică respectând standardele Pasive House.

Un alt sistem Alumil certificat pentru Casele Pasive este SUPREME SD95, destinat ușilor de acces. Acest sistem de uși de acces cu o valoare funcțională ridicată, al cărui design se încadrează în cele mai noi tendințe arhitecturale, a devenit vârful de lance al categoriei de uși de acces din aluminiu, în baza criteriilor stricte ale Institutului pentru Case Pasive.

Pentru mai multe detalii despre sistemele din aluminiu Alumil, accesați pagina web a companiei, aici: https://www.alumil.com/romania/homeowners