Cărţi de psihologie practică şi educaţie financiară – în topul vânzărilor Curtea Veche Publishing 2018

Titluri de non-ficţiune din zona de dezvoltare personală şi profesională, cărţi de psihologie practică şi educaţie financiară se află în topul vânzărilor Curtea Veche Publishing din acest an.

“După 20 de ani de întâlnire permanentă cu cititorii noştri, titlurile cele mai apreciate de aceştia rămân cele de non-ficţiune; oamenii au nevoie de poveştile de succes şi recomandările specialiştilor în psihologie. Sper ca anul viitor cele mai căutate cărţi să fie cele pentru copii – ei prin lectură, prin cuvinte, îşi întemeiază lumea, iar cuvintele frumoase sunt în cărţile de poveşti”, a declarat directorul general Curtea Veche Publishing, Iren Arsene Mate.

În topul general de vânzări Curtea Veche Publishing, locul întâi este ocupat de Cele cinci limbaje ale iubirii”, de Gary Chapman. Potrivit autorului, căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu vorbirea de limbaje diferite de iubire de către soţi.

“Puterea prezentului” de Eckhart Tolle, care cuprinde un sistem de convingeri conform căruia este benefic să trăim ancoraţi în prezent, ocupă locul al doilea. Lucrarea pledează pentru debarasarea de “corpul-durere”, o forţă distructivă pe care o exercită mintea şi ego-ul asupra corpului.

Pe locul al treilea în preferinţele cititorilor de Curtea Veche se află “Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki, care consideră că “principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani”, în timp ce pe poziţia a patra se situează “Secretele succesului”, de Dale Carnagie.

Locul al cincilea este ocupat de “Spovedania unui preot ateu”, de Ion Aion, “o meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a divinului, a credinţei, dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituţionalizată”. “Născută dintr-o experienţă directă de viaţă, tragică şi tulburătoare, cartea refuză resemnarea şi postulează o încredere reînnoită în umanitate”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, topul celor mai vânduţi autori străini pe 2018 este ocupat în ordine de: Gary Chapman – “Cele cinci limbaje ale iubirii”; Eckhart Tolle – “Puterea prezentului” şi Robert T. Kiyosaki – “Tată bogat, tată sărac”, în timp ce topul celor mai vânduţi autori români îi reuneşte pe: Ion Aion – “Spovedania unui preot ateu”; Geanina Staicu-Avram – “Jamila Cuisine Vol. II Cele mai iubite reţete” şi Răzvan Exarhu – “Fericirea e un ac de siguranţă”.

În 2019, pe lângă noile apariţii din cele mai de succes colecţii ale editurii – Cărţi-Cheie sau Biblioterapia – Curtea Veche Publishing se va concentra pe dezvoltarea segmentelor de cărţi pentru copii şi de beletristică, mai precizează sursa citată. AGERPRES