Ce faci când te confrunți cu o decizie importantă? Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că întocmești o listă cu argumente pro și contra, te gândești obsesiv la decizii care nu au funcționat, cauți la nesfârșit opiniile celorlalți pentru a găsi informația suplimentară care ți-ar putea conferi siguranță și, în cele din urmă, îți asculți instinctul. Dar dacă ar exista o cale mai bună pentru a lua decizii de calitate, astfel încât să poți gândi clar, să te simți mai încrezător, să nu te mai îndoiești de tine însuți atât de mult și, în ultimă instanță, să fii mai decis și mai productiv?
Luarea unor decizii bune este o abilitate ce poate fi deprinsă și pe care oricine o poate rafina. În Cum să decizi, Annie Duke ne descrie o serie de instrumente pe care oricine le poate folosi pentru a lua decizii mai bune. Vei învăța:
>> să identifici și să demontezi preconcepțiile ascunse;
>> să primești un feedback de cea mai înaltă calitate de la cei cărora le ceri sfatul;
>> să observi cu mai multă acuratețe ce influență are norocul asupra rezultatelor deciziilor tale;
>> când să decizi rapid, când să nu te grăbești să decizi și când să decizi în avans;
>> să iei decizii care te ajută să-ți atingi țelurile mai eficient și să-ți respecți valorile.
Prin exerciții interactive și experimente de gândire captivante, această carte te ajută să analizezi deciziile-cheie pe care le-ai luat în trecut și să le rafinezi pe cele pe care le vei lua în viitor. Fie că alegi în ce să investești, că evaluezi o ofertă de muncă sau că încerci să-ți înțelegi relațiile, Cum să decizi este cheia spre rezultate mai fericite și mai puține regrete.
Printr-o combinație atractivă de exerciții, ilustrări și povestiri, Annie Duke te va învăța să-ți combați propriile preconcepții și să-ți gestionezi vulnerabilitățile și te va ajuta să devii mai sigur și mai încrezător în luarea deciziilor.