Pentru a transmite ideea principală, anume că nu ești niciodată în voia sorții dacă îți place să muncești din greu și dacă ești dispus să ieși din zona ta de confort, „Copacul cu bani” folosește o poveste convingătoare, cu personaje captivante. Jake Aarons are probleme. Urmează să fie evacuat din apartament în mai puțin de 30 de zile, rata la bancă pentru creditul pe care l-a făcut pentru facultate este aproape scadentă, iar agenția de marketing digital la care lucrează tocmai a implementat un nou sistem drastic de evaluare, care ar putea să-l lase fără slujbă. În plus, noua relație a lui Jake cu Maya, care mergea așa de bine, se prăbușește ca mai totul în jurul lui, deci riscă să o piardă și pe ea.

Căutând răspunsuri, Jake participă fără multă tragere de inimă la întâlnirea săptămânală a unui grup, la invitația unei colege. Fiecare membru al grupului este pus să-și imagineze că o să câștige bani dintr-un alt job decât cel de bază, respectând o condiție-cheie: să nu cheltuie mai mult de 500 de dolari înainte de a face profit. De-a lungul câtorva săptămâni, Jake trece printr-o serie de provocări, mai întâi învățând să câștige 1 000 de dolari într-un singur weekend și, în cele din urmă, descoperindu-și abilitățile neexploatate pentru a prelua controlul asupra finanțelor, dar și a vieții sale.

CHRIS GUILLEBEAU este autorul Startup de 100$, Bani extra job și Happiness of Pursuit. De asemenea este creatorul și gazda World Domination Summit, un eveniment care reunește minți creative din domeniul cultural, precum Susan Cain, Brené Brown și Gretchen Rubin. Guillebeau vorbește la zeci de evenimente, universități și companii, printre care Google, Facebook, SXSW, Evernote, LeWeb și multe altele. Recent și-a îndeplinit obiectivul personal de a vizita toate țările lumii.