Carpatcement, Carpat Beton și Carpat Agregate au devenit HeidelbergCement România

HeidelbergCementGrupul internațional HeidelbergCement anunţă că a finalizat, la 1 decembrie, procesul de fuziune a celor mai importante trei societăți deținute în România. Astfel, Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A. au devenit o singură companie, sub numele HeidelbergCement România S.A.

“Acest proces de fuziune are în vedere poziționarea noastră strategică în raport cu mediul economic, pentru a face cât mai bine față provocărilor perioadei pe care o traversăm, în vederea utilizării resursele noastre la potențialul lor maxim, a administrării mai eficiente a costurilor și armonizării structurii organizaționale cu cea a Grupului. De asemenea, prin această nouă formulă organizatorică, Grupul își reafirmă viziunea și misiunea sa pe termen lung: aceea de a construi în continuare pe baze solide în România”, a declarat Florian Aldea, directorul general al HeidelbergCement România S.A.

HeidelbergCement România S.A. este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate din România, având trei fabrici de ciment la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 19 stații de betoane, 7 cariere și 6 balastiere de agregate. Compania este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din ţara noastră, alocând proiectelor de pe piaţa locală peste 500 de milioane de euro. La nivel de grup, HeidelbergCement are aproximativ 45.000 de angajaţi în peste 40 de ţări.