Cargus, prima companie de curierat de pe piața românească, lansează în România propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei, în următorii doi ani și jumătate. Compania va amplasa primele 300 de lockere în București, ca prim pas al planului său de a investi în soluția de livrare “out of home” (OOH – de proximitate) sub brandul SHIP & GO, cu beneficii importante pentru magazinele online și clienții lor.

Lockerele instalate de Cargus reprezintă și o soluție inovatoare și sustenabilă de livrare, singura de pe piață care poate fi accesată contactless, cu un singur click, direct din aplicația Cargus Mobile. Dispozitivele funcționează pe bluetooth și sunt dotate cu baterii, care au o durată de viață de până la 10 ani. Compania de curierat estimează că până la sfârșitul acestui an va ajunge la aproximativ 3.000 de puncte partenere SHIP & GO, care va include magazine partenere și lockere, devenind singura companie de curierat cu o rețea de livrare de proximitate atât de mare.

Cargus a investit constant în dezvoltarea serviciului click & collect sub umbrela Cargus SHIP & GO, crescând succesiv numărul punctelor fixe de livrare, fie prin achiziționarea de spații noi, fie prin parteneriate cu companii locale. Această evoluție reprezintă un răspuns la nevoile tot mai mari ale consumatorilor online, care așteaptă livrări nu numai la adresă, ci și în locurile din apropierea casei sau serviciului, de unde își pot ridica în mod convenabil coletele, în orice moment al zilei.

Luna aceasta, Cargus va plasa 300 de lockere în București, ca prim pas al strategiei sale de a investi în soluția de livrare de proximitate, completând astfel rețeaua de parteneri SHIP & GO, cu beneficii importante pentru magazinele online și consumatori. Lockerele vor fi amplasate în rețele de retail, benzinării și, de asemenea, în zone rezidențiale dense, dar ușor accesibile.

„Este obligatoriu să facem un pas înainte, să ne adaptăm la noua realitate și la cererea pieței și să furnizăm o soluție de livrare eficientă, accesibilă și sustenabilă. Lansarea rețelei de lockere Cargus reprezintă o decizie importantă în strategia noastră de dezvoltare, pentru că vine în completarea rețelei noastre naționale out of home, SHIP & GO, și oferă o soluție inovatoare pentru magazinele online, locale și internaționale, dar și pentru clienții acestora. Următorii ani vor conduce la o schimbare de paradigmă pentru Cargus și, cred, pentru întreaga piață de curierat”, susține Olivier Van Houtte, CEO Cargus.