Capitala va avea încă opt clădiri de birouri tip boutique până la sfârşitul anului

Piaţa birourilor din Capitală se va îmbogăţi, până la sfârşitul anului 2018, cu opt noi clădiri de birouri tip boutique, având o suprafaţă totală de 31.949 metri pătraţi, potrivit unei analize realizate de compania de consultanţă imobiliară ESOP Consulting.
Cele mai multe proiecte sunt programate pentru deschidere în ultimul trimestru din acest an. În 2017, s-au finalizat cinci astfel de clădiri şi pentru anul viitor mai rămân în lucru încă trei.
Pe acest segment de piaţă, există o cerere stabilă de companii, instituţii sau organizaţii pentru care imaginea este foarte importantă şi care nu vor să se piardă ca identitate alături de alte branduri, în centrele mari de birouri, se arată în analiza ESOP Consulting. Acestea caută proiecte cu birouri de clasă A, cu finisaje premium, dar de dimensiuni mici, de până în 10.000 mp, cu design elegant şi vecinătăţi de prestigiu, în zone foarte bine poziţionate, cum sunt Dacia, Aviatorilor, Cotroceni, Dorobanţi, Piaţa Operei.
Cinci din cele opt clădiri care se vor da în folosinţă în acest an sunt situate în zone ultracentrale (precum Dacia, Operei, Romană, Unirii şi Universitate) şi trei în zone din Centru-Nord (Aviatorilor, Dorobanţi şi Casa Presei Libere).
Suprafeţele clădirilor de birouri tip boutique livrate în acest an variază între 1.547 mp şi 7.500 mp.
Proiecte de birouri boutique mai sunt în construcţie şi în curs de închiriere în zonele Romană, Piaţa Operei, Universitate şi Unirii. AGERPRES