Compania BAT în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) lansează campania anuală Alege Asumat un Comportament Comercial Curat, cu mesaje de conştientizare privind toleranţa zero faţă de comercializarea produselor cu nicotină către minori, în circa 32.000 de magazine din România.
„Responsabilitatea şi prevenirea accesului minorilor la produse cu nicotină reprezintă elemente centrale în activitatea noastră atât în cadrul propriilor echipe, cât şi în cazul partenerilor comerciali. BAT investeşte constant în campanii educaţionale privind propriile standarde şi principii de comercializare, precum şi prevederile legale şi motivele pentru care minorii nu ar trebui să aibă acces la produse cu nicotină. Ne bucurăm să continuăm şi anul acesta alături de cei peste 32.000 de parteneri din retail campania de conştientizare privind toleranţa zero faţă de comercializarea produselor cu nicotină către minori”, a declarat Ileana Dumitru, directorul juridic şi relaţii publice al Ariei Europa de Sud-Est din cadrul BAT.
În România, BAT a desfăşurat, în ultimii 25 de ani, programe de informare a comercianţilor şi consumatorilor cu privire la prevederile legale, dar şi la motivele pentru care minorii nu trebuie să aibă acces la produsele cu nicotină. Începând din 2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a alăturat campaniei BAT şi pune la dispoziţia consumatorilor numărul de contact 021/9551 – Telefonul consumatorilor, unde oricine poate sesiza încălcarea legii.
„Dacă timpul ar fi la îndemâna noastră şi ar putea fi dat înainte şi înapoi, atunci cu siguranţă unul dintre lucrurile pe care le-aş elimina din viaţa mea ar fi fumatul. În noua eră a maşinilor electrice, să scoţi fum pare total demodat. Dacă vă doriţi să faceţi ceva spectaculos, alegeţi ceva constructiv, nu un viciu”, a subliniat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. AGERPRES