Pe 30 octombrie s-a desfășurat la Arad cea de-a 14 ediție din cadrul campaniei naționale de informare, educație și prevenție, susținută de Farmexpert prin lanțul de farmacii independente Alphega, în parteneriat cu Antibiotice, și implementată prin Programul „Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”.

In cadrul unei sesiuni interactive,  peste 100 de elevi ai Colegiului Național ”Moise Nicoară” au  avut ocazia să discute deschis cu consultanții Alphega despre efectele fumatului, consumul de droguri dar și despre o alimentație sănătoasă.

Întâlnirea a fost deschisă cu o prezentare interactivă, pregătită de 3 dintre elevii colegiului, sub coordonarea prof. Camelia Circa- Chirilă. Aceasta a fost urmată de o prezentare amplă cu tema Stil de viață sănătos, susținută de reprezentul Alphega, Andreea Pat, și un specialist în domeniu.

„A fost o activitate binevenită, nu doar pentru că ne solicită programa de Consiliere şi orientare sau forurile superioare (Inspectorat şcolar, Minister) organizarea acestui tip de activităţi, ci şi pentru că e un real câştig de ambele părţi. Mai mult, sunt încurajate prezentările realizate de elevi, ceea ce presupune promovarea educaţiei de la egal la egal, atât de necesară azi. Vă mulţumim!”, a declarat Camelia Circa- Chirilă, profesor coordonator.

Sesiunea interactivă organizată la Arad, la Colegiul ”Moise Nicoara”, este prima etapă din acest an școlar a campaniei naționale de informare și prevenție susținută de Farmexpert împreună cu lanțul de farmacii independente Alphega și în parteneriat cu Antibiotice și face parte din Programul ,,Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”.

Programul este derulat din 2016, în colaborare cu instituții de învățământ și din domeniul sănătății. Obiectivul acestui program este informarea și educarea elevilor, alături de familiile lor, pentru un stil de viață sănătos. În anul 2018 campania de prevenție este implementată în parteneriat cu Farmexpert / Alphega și Antibiotice.