Camelia Şucu a fost aleasă, pe 27 mai, în funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române, în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale.

„Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) a organizat (…) Adunarea Generală, cea mai importantă structură de conducere a instituţiei, ce se întruneşte o dată la doi ani. Adunarea Generala de astăzi a marcat finalul mandatului pentru preşedinte al Crucii Roşii Române a Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, care s-a aflat la conducerea organizaţie timp de două mandate consecutive, în perioada 2015-2023”, se arată într-un comunicat al SNCRR.

Conform aceleiaşi surse, Crucea Roşie Română va continua să beneficieze de Înaltul Patronaj al Casei Regale.

„Am petrecut opt ani în calitate de preşedinte al Crucii Roşii Române. Ani grei, cu o pandemie care a luat viaţa multor oameni, cu un război devastator la graniţa României şi cu milioane de refugiaţi care au trecut prin Republica Moldova şi prin România. A fost un privilegiu să fiu la conducerea acestei prestigioase organizaţii. Prezenţa Familiei Regale alături de Crucea Roşie Română este o realitate istorică, respectată de societatea românească. Oferind, începând de astăzi, Înaltul Patronaj Societăţii Naţionale, sper că mă voi bucura de încrederea voastră şi de aici încolo”, a declarat Majestatea Sa Margareta, citată în comunicat.

Noua echipă de conducere s-a angajat să continue şi să întărească misiunea Crucii Roşii Române prin asistenţă umanitară şi promovarea principiile umanităţii, neutralităţii, imparţialităţii, independenţei, voluntariatului, unităţii şi universalităţii.

„Valorile care m-au ghidat în viaţă în viaţă şi în afaceri sunt valorile care mă vor ghida şi în demersul meu la preşedinţia Crucii Roşii Române alături de voi toţi: umanitate, respectul, ajutorul imparţial şi nediscriminatoriu. (…) Îmi asum responsibilitatea de a reprezenta Crucea Roşie Română cu integritate şi profesionalism şi de a mă asigura că misiunea organizaţiei rămâne la baza tuturor acţiunilor noastre. Ca preşedinte al Crucii Roşii Române voi avea o abordare modernă şi dinamică în dezvoltarea activităţii organizaţiei”, a declarat, în cadrul Adunării Generale, Camelia Şucu, noul preşedinte al Crucii Roşii Române.

În cadrul Adunării Generale au fost analizate şi aprobate, printre altele, raportul de activitate al organizaţiei pentru anul 2022 şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023, se mai menţionează în comunicatul SNCRR. AGERPRES