Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi MedLife au fost premiate la Varşovia, la cea de-a treia ediţie a Premiilor Pieţei de Capital din Europa Centrală şi de Est (ECE), se arată într-un comunicat de presă al operatorului pieţei de capital.

Astfel, BVB a fost premiată pentru „Cel mai bun departament de Relaţii cu Investitorii al unei companii listate din Europa Centrală şi de Est”, iar MedLife a obţinut două premii pentru „Cea mai buna companie din Europa Centrală şi de Est” şi „Cea mai mare creştere a preţului acţiunilor”.

„Recunoaşterea internaţională a eforturilor Bursei de Valori Bucureşti demonstrează încă o dată dimensiunea şi impactul proiectelor derulate de BVB în ultimii ani. Relansarea pieţei primare de emisiune de acţiuni este remarcată de comunitatea internaţională, iar listarea MedLife aduce România în prim planul regiunii arătând dinamismul pieţei şi randamentele oferite investitorilor. Am obţinut acum încă un semnal important cu privire la potenţialul pieţei româneşti de capital, cu ecou în centrul financiar regional”, a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB.

La rândul său, Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie MedLife, susţine că este important ca un business românesc poate face performanţă la nivel european. „Fără îndoială că politica de achiziţii, succesul de a integra companii, alături de managementul fondatorilor români, a adăugat valoare activităţii noastre. Sperăm ca tot mai mulţi investitori să vină către Bursa de Valori Bucureşti şi tot mai multe companii să înţeleagă că drumul spre performanţă trece prin guvernanţă, finanţare prin alte mijloace decât private equity sau creditare comercială şi să aleagă să devină publice”, a afirmat Marcu.

Conform comunicatului, valoarea totală a ofertei publice iniţiale derulate de MedLife la BVB la finalul anului trecut a fost de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 milioane de euro, pentru un pachet de 44% din acţiuni. Acţiunile MedLife au intrat la tranzacţionare la un preţ de aproape 26 de lei, iar acum sunt tranzacţionate la peste 37 de lei, ceea ce corespunde unei creşteri de peste 40% în mai puţin de 9 luni.

Ediţia a treia a Premiilor Pieţei de Capital din Europa Centrală şi de Est a fost organizată de Biznis Polska, iar în total au fost peste 80 de nominalizări la 19 categorii. Celelalte companii româneşti nominalizate au fost Bittnet, BRD Asset Management, Cemacon, Conpet, Erste Asset Management, Fondul Proprietatea, Globalworth, OMV Petrom, Patria Bank, Teraplast şi casele de avocatură româneşti Bondoc şi Asociaţii, Clifford Chance Badea şi Muşat&Asociaţii. Juriul a fost format din peste 30 de experţi din comunitatea financiară din regiune şi internaţională. AGERPRES