Bursa de Valori Bucuresti (BVB) organizează prima editie a Bucharest Entrepreneurship Forum pe 4 aprilie la The Ark, ca urmare a succesului si interesului ridicat pe care antreprenorii români l-au arătat față de proiectul Made in Romania.
Forumul va include mai multe ateliere conduse de experti si se va desfăsura simultan în trei sesiuni dedicate start-up-urilor, IMM-urilor si companiilor mari. Pe parcursul zilei, vor fi organizate în total 21 de ateliere de lucru, care vor avea în centru teme precum finantarea cresterii, dezvoltarea afacerilor, strategie si inovare, branding sau sesiuni de marketing digital în sistemul Google, pentru a enumera doar câteva dintre teme. În deschiderea evenimentului, reprezentantii mediului de afaceri vor dezbate situatia actuală a antreprenoriatului din România, urmând ca la finalul dezbaterii să aibă loc o sesiune de prezentare în care cele mai bune idei de afaceri ale start-up-urilor să fie premiate. Pe site-ul dedicat forumului www.entrepreneurshipforum.ro se află agenda preliminară a evenimentului, precum si lista speaker-ilor confirmati.

“Datorită succesului primei etape a proiectului Made in Romania, în care s-au înscris 166 de companii de toate dimensiunile din toată tara, vom continua dialogul cu antreprenorii români. Avem încredere că Forumul Antreprenorilor va deveni un eveniment emblemă al Bursei de Valori Bucuresti”, a spus presedintele BVB, Lucian Anghel.
Made in Romania a intrat în faza a doua a proiectului si anume selectarea a 50 de companii din cele 166 care au fost nominalizate. Membrii comitetului de nominalizare, împreună cu reprezentantii BVB, vor finaliza până pe 3 martie procesul de selectie, urmând ca pe 7 martie BVB să prezinte lista celor 50 de firme care s-au calificat în etapa finală a competitiei.
“Made in Romania si Bucharest Entrepreneurship Forum fac parte integrantă din strategia BVB. Vrem să atragem noi companii pe piata de capital. Ne uităm la companiile deja listate care rareori – cu putine exceptii notabile – folosesc piata de capital, desi aceasta le poate oferi atât de multe posibilităti. Una peste alta, Made in Romania si forumul antreprenorilor vin să completeze abordarea BVB mult mai orientată spre potentialii investitori la bursă. Alături de celelalte proiecte consacrate precum Forumul Investitorilor Individuali, platformele educationale online si instrumentele de tranzactionare dedicate investitorilor de retail, am ajuns să creăm un ecosistem fără precedent în Europa de Sud-Est”, a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Bucharest Entrepreneurship Forum este un eveniment gratuit, iar actualii sau viitorii antreprenori sunt invitati să-si rezerve locurile pe site-ul dedicat www.entrepreneurshipforum.ro.