„Business Resilience Through Strategic Development. Black Sea and New Silk Road” este un eveniment dedicat mediului de afaceri din Dobrogea organizat de către Supreme Council of European Business (SCEB) și British Romanian Chamber of Commerce (BRCC), care va avea loc joi – 28 septembrie 2023 – la Hotel Continental Forum din Constanța.

Scopul conferinței este acela de dezbate, alături de speaker și participanți, care sunt cele mai potrivite strategi de business resilience și de dezvoltare strategică a unei companii în acest moment, în contextul Mării negre și a noului Drum al Mătăsii. La nivel internațional, lumea se confruntă cu un nivel de perturbare și risc nemaivăzut de generații. Unele companii dispar din peisajul economic, în timp ce altele inovează, se dezvoltă și chiar prosperă.

Mehmet Sumeroglu, SCEB Chairman: „Ne aflăm acum într-o situație internațională favorabilă care poate aduce importante avantaje economice pentru România datorită Mării Negre și noului Drum al Mătăsii. Este timpul ca țara noastră să înceapă să dezvolte parteneriate economice strategice prin care companiile românești să poată oferi investitorilor străini oportunitatea de a face planuri pe termen lung în România și regiune.”

Mădălina Cîinaru – Director al British Romanian Chamber of Commerce: „Suntem hotărâți să deschidem noi orizonturi pentru afacerile românești și să creăm parteneriate economice strategice care să permită investitorilor străini să își dezvolte business-ul în România și în această regiune a Marii Negre, plină de oportunități. Împreună, putem construi un mediu de afaceri rezilient și prosper, care să servească și să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării noastre.”

În cadrul conferinței de tip panel participanții vor descoperi noi informați și exemple de la Mehmet SUMEROGLU – SCEB Chairman, Ruxandra SERESCU – Director General, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Diana COJOCARU-BELTEU – Public Relations Specialist, Constanta Chamber of Commerce, Industry, Navigation and Agriculture, Bogdan CAZAN – Eastern Romanian Business Support Network Coordinator (part of Enterprise Europe Network), Head of Office – Constanta Chamber of Commerce, Industry, Navigation and Agriculture, Adrian MANEA – ICT Business Development Manager, Orange și Daniel Georgescu – Manager ACN. Panelul va fi moderat de către Alexandru Debrezeni – Președinte al SCEB Grand Council of Romania.

Alături de cele două organizații sunt, în calitate de parteneri: Cost Contab Group, Camele Cricova, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, MBS Holding, Nomade Communication, MAPPS – Evaluatori de valori, Tzigaret Design. Printre partenerii media se află: Ziarul Bursa, TheBizz, The Diplomat, eventsmax și Business Mark.

Supreme Council of European Business este o organizație internațională care își propune să creeze și să dezvolte oportunități de afaceri pentru progresul economic și educațional al fiecărui cetățean al lumii. SCEB acționează prin consilii sectoriale din țări europene și non-europene și reunește oameni de afaceri, factori de decizie și experți din diverse industrii. Întreaga comunitate lucrează împreună pentru a crea un mediu de afaceri internațional caracterizat de agilitate și mai bine adaptat provocărilor actuale.

British Romanian Chamber of Commerce, o cameră de comerț cu prezență în Londra și București, este cea mai importantă organizație condusă de afaceri care promovează comerțul și investițiile bilaterale între Regatul Unit și România din 1998. Camera de comerț se implică activ în crearea şi susţinerea unui mediu de afaceri dinamic, în care liberul schimb și investițiile sprijină companiile în procesul de dezvoltare.