Business la 26 de ani: a dat roba de judecător pe șorțul de bucătărie

Pasiunea pentru prăjiturile de casă a făcut-o să dea roba de judecător pe șorțul de bucătărie. Florența Mihăilă a absolvit Facultatea de Drept, dar nu a mai urmat o carieră în magistratură.

La doar 26 de ani, ajutată și de prieten, Florența și-a deschis propria cofetărie, în Dorobanți. Pentru ca produsele să aibă gustul autentic al prăjiturilor de casă, tânăra a folosit încă de la început materie primă doar de la producători locali. A investit în primă fază 15.000 de euro, iar inițial a avut doar un mixer și un cuptor. Tânăra a fost timp de 3 ani și patron și cofetar și vânzător. Florența recunoaște că a ars multe creme și blaturi, pentru că se împărțea între clienți și bucătărie.

Pentru a evita asta, începuse să facă prăjiturile seara, după ce închidea cofetăria. Gătea până la 5 dimineața, iar după doar o oră de odihnă, deja deschidea din nou clienților.

Florența a avut parte și de întâmplări neplăcute. În timp ce pregătea prăjiturile a fost călcată de hoți, care i-au furat câteva checuri pe care le avea expuse pentru vânzare.

Indiferent de greutăți, tânăra a muncit pentru a-și mai deschide încă o cofetărie. Din profit și-a cumpărat treptat vitrinele, și-a făcut și o linie de credit, iar anul trecut, după cinci ani de când începuse afacerea, și-a împlinit visul: a găsit un nou spațiu, pe care l-a amenajat în timp ce era gravidă. După ce a născut, a revenit imediat la treabă, iar fetița a stat lângă ea, în cofetărie. Acum, pentru a fi cât mai eficientă, se deplasează cu bicicleta între cele două cofetării și casă.

Florența spune că sunt sacrificii mult mai mari când ești patron decât ca angajat, pentru că foarte rar ai concediu. Deși nu a prea a avut zile libere, tânăra spune că nu regretă nimic și ar lua-o oricând de la capăt.

Chiar dacă are angajați, Florența este și acum aproape zilnic în cofetărie, chiar și duminica. și asta pentru că mulțumirile primite de la clienți îi fac fiecare zi mai frumoasă. Ea își vede afacerea ca pe copilul său mai mare. AGERPRES