Bucureștiul devine o destinație turistică apreciată pentru city break-uri

bucurestiCapitala a devenit o destinație turistică apreciată pentru city break-uri, cu peste 1,51 milioane de oaspeți înregistrați în cele aproape 400 de structuri de cazare clasificate, spun o serie de consultanți în turism, care o vor promova printr-un site de specialitate.

“Turiștii străini sunt atrași atât de oportunitățile de distracție, de viața non stop a Capitalei, precum și de prețurile accesibile. O formă de cazare din ce în ce mai căutată o reprezintă apartamentele în regim hotelier. Pe de altă parte, în București au loc multe evenimente, iar orașul este recunoscut ca fiind sigur”, a spus Dan Anghelescu, consultant în turism și inițiator al proiectului BookingBucharest.ro, un ghid complet al Bucureștiului.

Capacitatea de cazare a Bucureștiului a crescut semnificativ în ultimii 15 ani. Dacă în anul 2.000 erau 7.422 de locuri de cazare, în prezent sunt 19.784 de locuri de cazare. Au apărut atât hoteluri noi, dintre care o parte sunt operate în management sau sub franciză de către lanțuri internaționale, precum și multe apartamente în regim hotelier clasificate oficial și hosteluri, dedicate în special tinerilor, se arată într-un comunicat al inițiatorilor proiectului BookingBucharest.ro.

La ora actuală, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă operează 32 de companii aeriene, dintre care opt sunt low cost. Principalele destinații ca număr de zboruri sunt Londra, Viena, Frankfurt, Roma, Istanbul, Amsterdam și Paris, iar în total sunt operate 66 de destinații directe. De asemenea, în București sunt prezente 16 branduri hoteliere internaționale.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în 2014, Bucureștiul a primit peste 1,51 milioane de turiști, fiind înregistrate peste 2,497 milioane de înnoptări. Dintre aceștia, 645.718 au fost turiști români, iar 864.504, turiști străini. Majoritatea vizitatorilor (60%), conform consultanților de turism, sunt turiști de afaceri și de evenimente (MICE), în timp ce pentru city break ponderea este de 20% din totalul oaspeților.

La ora actuală, Bucureștiul are aproape 400 de structuri de cazare clasificate și 11.548 spații de cazare, de la hoteluri de 5 stele până la hosteluri, vile și rețele de apartamente în regim hotelier. Capitala are 11 hoteluri de 5 stele, 77 de hoteluri de 4 stele, 64 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea. Majoritatea hotelurilor sunt dedicate oamenilor de afaceri și orientate, deci, pe segmentul business.

Capitala are 42 de hosteluri autorizate și 483 apartamente operate în regim hotelier clasificate la 3 stele, care totalizează peste 1.100 de locuri de cazare. AGERPRES