Cea de-a șaptea ediție a Bucharest Tech Week, festivalul care transformă Bucureștiul în capitala tehnologiei, revine între 22 și 28 mai la NORD Events Center by Globalworth și Pavilionul B1 de la Romexpo.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va crea o punte între prezent și viitor, între tehnologia și inovația prezentului și perspectivele conturate de concepte precum CleanTech (tehnologie verde), IoT (internetul lucrurilor), wearable technology, Web3, AI sau Robotics.

Festivalul este împărțit în două secțiuni: summit-urile de afaceri organizate la NORD Events Center de Globalworth între 22 și 26 mai și Tech Expo – expoziția B2C dedicată soluțiilor IT&C și produselor de înaltă tehnologie găzduită de Romexpo.

“Viitorul este puternic influențat de acțiunile jucătorilor din domeniul IT&C, în funcție de cum aceștia valorifică prezentul în diverse domenii. Este timpul ca noi să profităm de acest prezent în cel mai eficient mod posibil, păstrându-ne concentrarea asupra viitorului. Bucharest Tech Week 2023 este astfel un eveniment emblemă, ce inspiră și educă sub conceptul planifică viitorul, accelerează prezentul, prin cele mai spectaculoase inovații și gadget-uri, dar și prin soluții digitale de ultimă generație”, declară Alexandru Măxineanu, Managing Partner UNIVERSUM EXPO.

Cele cinci summituri de afaceri se concentrează pe inovație, HR Masters, Future Retail, Java și Arhitectura software. Acestea acoperă o gamă largă de subiecte tehnologice și oferă profesioniștilor un schimb relevant de cunoștințe și expertiză, paneluri privind cele mai bune practici de dezvoltare a afacerilor, dar și povești personale ale celor peste 30 de vorbitori internaționali.

Pentru prima dată, în cadrul summiturilor vor avea loc, de asemenea, o serie de masterclass-uri și sesiuni tematice interactive. Cei care doresc să participe la summiturile de afaceri trebuie să cumpere un bilet. Până la 29 martie, un abonament poate fi achiziționat la un preț special de 239 EUR.

Viitorul tehnologiei trece pe la Tech Expo

Bucharest Tech Week dedică weekendul 26-28 mai celui mai mare eveniment tehnologic B2C din România, expoziția Tech Expo, care va avea loc la Romexpo, Pavilionul B1, unde cei pasionați de tehnologie pot vedea și interacționa cu produse, servicii IT&C, prezentate de importanți jucători din domeniu, locali și internaţionali.

Cei 7000 mp ai expoziției vor avea și zone dedicate pasionaților de jocuri. Gaming Area este locul unde vei putea să urmărești un weekend întreg streameri cunoscuți din România, în timp ce interacționează cu cele mai populare jocuri pe plan mondial.