BRK Financial Group anunță că a devenit acționar al TechVentures Bank, având o participație de 9,86% din capitalul social al băncii. Tranzacția a fost încheiată în data de 13.08.2021, iar prețul pachetului de acțiuni a fost achitat integral de către BRK din surse proprii. Prin acestă achiziție, BRK are in vedere un parteneriat cu TechVentures Bank, în cadrul căruia vizeaza obținerea de sinergii pe termen mediu şi lung.

„Ne-a încântat în primul rând modelul de business al Techventures Bank, care a pus digitalizarea în prim-planul obiectivelor lor de dezvoltare strategică şi expertiza domnului Olimpiu Balaş, acţionar majoritar al băncii, în crearea de software pentru industria de banking din România. Este vizată dezvoltarea unor sectoare de business ale BRK care au nevoie de suportul şi resursele unei bănci, prin care aducem în discuție : (i) dezvoltarea unor produse mixte în parteneriat cu o bancă, cum ar fi legarea soldului contului de tranzacționare cu contul şi cardul bancar sau oferirea unor linii de credit pentru tranzacționarea pe piața de capital (ii) distribuirea produselor grupului BRK prin intermediul băncii (unități de fond, produse cu capital protejat, etc)„, a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

Această asociere va facilita accesul BRK la instrumente financiare specifice pieței intrabancare (soluții avansate de hedging) şi în acelaşi timp TechVentures Bank poate avea în vedere oferirea de servicii investitorilor şi intermediarilor din piața de capital (servicii de custodie, banca de decontare etc), a mai precizat Monica Ivan.