BRD donează 2 milioane de lei pentru echipamente medicale şi susţinerea sectorului cultural independent

BRD – Groupe Société Générale donează 1,7 milioane de lei pentru sectorul medical şi 300.000 de lei pentru sectorul cultural independent, ca parte a efortului comun împotriva efectelor negative generate de pandemia COVID-19, conform unui comunicat al băncii.
Astfel, BRD donează 1,7 milioane de lei Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare şi reţelei naţionale de Fundaţii Comunitare pentru a asigura spitalelor echipamente de protecţie medicală, teste Covid-19, dezinfectanţi şi aparatură medicală. Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi reţeaua de Fundaţii Comunitare din România sunt parteneri de tradiţie ai băncii, implicaţi în cadrul programului de voluntariat BRD Ziua V, derulat împreună cu angajaţii băncii.
De asemenea, suporter strategic constant al domeniului cultural, BRD asigură suma de 300.000 de lei, şi împreună cu Fundaţia9, îşi propune să susţină în perioada următoare sectorul cultural independent. Concret, Fundaţia9 va oferi în următoarele luni granturi pentru producţii culturale şi un spaţiu virtual în care se pot organiza activităţi cultural – artistice, pentru a rămâne în legătură cu publicul. Totodată, Fundaţia9 este în legătură cu alte fundaţii şi finanţatori, pentru a crea o reţea de solidaritate pentru artişti şi spaţii culturale.
“Deschidem această iniţiativă şi către alţi finanţatori din România, pentru a construi o reţea de solidaritate şi pentru a identifica împreună soluţii în vederea susţinerii acestor două sectoare. Orice implicare contează în aceste momente”, a declarat François Bloch, director general BRD – Groupe Société Générale. AGERPRES