Brandul Volkswagen a vândut în 2015 mai multe mașini decât în 2014

Volkswagen_simbolBrandul Volkswagen a vândut, în 2015, pe piața internă, mai multe mașini decât în 2014, în ciuda scandalului emisiilor, a anunțat publicația germană “Bild”, citând date ale Autorității Federale din domeniul Transporturilor Germania (KBA).

Anul trecut, livrările brandului Volkswagen au crescut cu 4,4%, la 685.669 vehicule, în timp ce în decembrie avansul a fost de 2,5%, la 50.887 unități, susține “Bild”.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009 – 2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la accelerație.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. AGERPRES