Booking Holdings, cel mai mare furnizor global de servicii turistice online şi de servicii conexe, a inaugurat la Bucureşti primul Centru de Excelenţă, o investiţie estimată la 100 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani, prin care îşi propune să creeze şi 500 de locuri de muncă, în această perioadă.
Noul Centru de Excelenţă al Booking Holdings susţine, în prezent, operaţiunile de securitate cibernetică şi monitorizare a fraudelor, infrastructura IT şi analiza achiziţiilor, urmând ca pe parcursul acestui an şi în 2023 să fie adăugate noi capacităţi în alte domenii, inclusiv Data Governance, FinTech şi marketing.
„Centrul ocupă un întreg etaj şi oferă o experienţă flexibilă şi incluzivă la locul de muncă. Tema şi conceptele de design, dezvoltate de Gensler, se bazează pe elemente din diferite culturi şi regiuni din întreaga lume pentru a evoca spiritul de călătorie şi diversitatea care ghidează comunitatea Booking Holdings. Ţesături şi materiale tradiţionale din România au fost folosite în sălile de şedinţă şi în spaţiile comune, cu o paletă de culori inspirată de diferitele branduri Booking Holdings. Diversitatea spaţiilor – de la zone moderne de colaborare, la spaţii de lucru individuale amenajate pentru un stil de lucru hibrid – reflectă rolul Centrului ca hub global de talente, care facilitează interacţiunile, colaborarea şi inovarea continuă între colegi şi branduri, fiind un element esenţial al misiunii Booking Holdings de a veni în sprijinul tuturor celor care vor să descopere lumea”, se arată într-un comunicat de presă al Booking Holdings.
În prezent, Centrul are o echipă de conducere completă şi peste 150 de angajaţi în diverse posturi, care sprijină mai multe branduri, iar parteneriatul cu Infosys are ca scop creşterea numărului de angajaţi proprii ai Booking Holdings.
Cu planuri de extindere până la sfârşitul anului şi de creştere la 500 de angajaţi în următorii cinci ani, mai multe posturi vacante sunt disponibile, inclusiv în domenii, precum: Financial Technology, Cybersecurity & Fraud, Software Development, infrastructură IT, Shared Business Services. De altfel, candidaţii interesaţi sunt invitaţi să aplice direct prin intermediul www.bookingholdings-coe.com.
Centrul de Excelenţă Booking Holdings este situat într-o clădire care încorporează cele mai noi tehnologii pentru spaţii de birouri mai inteligente, mai eficiente şi mai ergonomice, în conformitate cu angajamentul de sustenabilitate asumat de Booking Holdings – inclusiv în cadrul propriilor operaţiuni, aşa cum prevede Planul de Acţiune Climatică al companiei, primul de acest fel din industrie.
U-Center a fost finalizată în cel de-al treilea trimestru al anului 2021, fiind alimentată 100% cu energie electrică din surse regenerabile, prima fază a proiectului de birouri obţinând certificarea Leed Platinum cu scorul de 85 de puncte (una dintre cele mai înalte certificări Leed v4 obţinute în România) şi Well Health & Safety, care certifică siguranţa sanitară a clădirii în contextul COVID-19.
Booking Holdings (NASDAQ: BKNG) este cel mai mare furnizor global de servicii turistice online şi de servicii conexe disponibile pentru consumatori şi parteneri locali în peste 220 de ţări şi teritorii, prin intermediul a şase branduri principale: Booking.com, Priceline, Agoda, Rentalcars.com, Kayak şi OpenTable.
Booking Holdings Romania este un Centru de Excelenţă cu sediul în Bucureşti, ce a fost creat pentru a sprijini brandurile Booking Holdings odată cu creşterea cerinţelor de afaceri. AGERPRES