Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), reunită pe 27 mai, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor preşedintelui şi unor membri, iar conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de Bogdan Neacşu, ales în funcţia de preşedinte.
Gabriela Nistor a fost desemnată ca vicepreşedinte, iar Cornel Stănescu, Mihaela Bitu şi Ion Stan au fost aleşi în calitate de membri, la care se adaugă membrii deja existenţi Mioara Popescu şi Cristian Agalopol.
Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Radu Graţian Gheţea ocupă funcţia de preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de preşedintele executiv, Florin Dănescu.
Cu o tradiţie de 30 de ani, Asociaţia Română a Băncilor reprezintă piaţa bancară din România şi s-a extins prin includerea a nouă membri afiliaţi, companii non-bancare, punând astfel bazele unui parteneriat ce îşi propune să contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri predictibil, transparent şi de încredere în România.
Asociaţia Română a Băncilor este membră a Federaţiei Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică – Reţeaua Internaţională de Educaţie Financiară, a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European şi a 26 organisme naţionale lucrative privind dezvoltarea şi perfecţionarea cadrului economic. AGERPRES