Bitdefender a preluat afacerea partenerului francez Profil Technology, aceasta fiind cea mai mare tranzacție derulată de către compania românească de securitate cibernetică până în prezent, cu scopul de a-și consolida poziția în Europa și la nivel global, potrivit unui comunicat de presă al producătorului de software.

“Franța este o piață cheie pentru noi în viitor. Prin preluarea business-ului nostru in-house, vom putea fi mai aproape de parteneri și de clienți și ne propunem să repetăm în domeniul enterprise succesul înregistrat de noi pe piața consumatorilor rezidențiali, mizând pe superioritatea tehnologică a produselor noastre pentru a câștiga o poziție de lider”, susține Florin Talpeș, CEO Bitdefender.

Conform sursei citate, preluarea permite companiei românești să-și consolideze poziția pe piața franceză atât pe segmentul enterprise, cât și în consumer și adaugă o echipa de 50 de profesioniști în vânzari, marketing și relații cu clienții.

Prezentă pe piața franceză din anul 2001, Bitdefender a devenit rapid un jucător puternic în retailul de soluții de securitate cibernetică din Franța, controlând o treime din piața soluțiilor achiziționate în magazine de consumatorii francezi. Bitdefender protejează, de asemenea, mai mult de un milion de calculatoare de business în toate industriile (sectorul public, educație, sănătate, sectorul financiar).

La capitolul vânzări către mari companii, Bitdefender anunță o triplare în ultimii trei ani. În anul 2016, compania românească și-a stabilit prezența locală în Italia și Suedia ca parte a strategiei de expansiune la nivel global, și a mărit rețeaua de parteneri cu mai bine de 100% în ultimii doi ani. AGERPRES