Biofarm anunță investiţii de aproape 10 milioane de euro în acest an

Biofarm anunță investiţii de aproape 10 milioane de euro în acest an

Producătorul român de medicamente Biofarm urmează să realizeze investiţii de peste 47 de milioane de lei în 2021. Acestea vizează dotarea noii unităţi de producţie, dar şi modernizarea primei unităţi a companiei.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Biofarm din data de 26 aprilie s-a încheiat, printre altele, cu aprobarea repartizării profitului net realizat în anul 2020 şi a dividendului brut de 0,022 lei/ acţiune, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Totodată, în cadrul AGOA a fost aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021.

Cătălin Vicol, director general Biofarm, a declarat: „Am început 2021 cu rezultate extraordinare obţinute după un an dificil, ca urmare a contextului pandemic, şi îl continuăm cu obiective ambiţioase: vizăm o creştere a cifrei de afaceri cu 15% şi o creştere de 7% a profitului. Noua unitate de producţie deschisă anul acesta, prima de o asemenea amploare construită în România după 1990, contribuie major la creşterea producţiei şi ne permite să ne extindem pe noi pieţe. Continuăm astfel să ne consolidăm cota de piaţă şi să rămânem un jucător cheie în topul companiilor din industria farmaceutică locală în categoria Consumer Healthcare (CHC).”

Cu o suprafaţă de producţie de peste 3.600 mp, noua unitate va beneficia de 70% din totalul investiţiilor de anul acesta pentru dotarea cu echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie. Unitatea are un flux total de 3 ori mai mare decât cea actuală.

Potrivit sursei citate, unitatea de producţie situată pe strada Logofătul Tăutul, va beneficia de asemenea de investiţii importante: peste 8 milioane de lei vor fi alocaţi pentru amenajarea spaţiilor de birouri, dar şi pentru tehnologizare. O parte din bugetul de investiţii va fi alocat suplimentării parcului auto.