Un loc de referintă, care să crească an de an si care să le ofere ieșenilor și turiștilor un produs de calitate și, de ce nu, un suvenir pentru cei de acasă. Acesta a fost gândul cu care Benedicta Drobotă, proprietara ciocolateriei Leomi, din Iași, a pornit la drum. Iar acum deja se gândește la extinderea în sistem de franciză.

”Prima decizie a fost de a alege antreprenoriatul și apoi, în urma unor studii de piață, coroborate cu pasiunile mele, am ales domeniul ciocolateriei. Am observant că, în celelalte orașe mari din țară (București, Brașov, Constanța, Cluj, etc.) există mai multe ciocolaterii, cu profit din anul doi de activitate și cu o creștere a numărului de salariați, în fiecare an. În Iași, încă nu exista o ciocolaterie locală, care să fi rezistat în timp, astfel încât am hotărât să înființez eu acel loc de referintă, care să crească an de an si care să le ofere ieșenilor și turiștilor un produs de calitate și, de ce nu, un suvenir pentru cei de acasă”, a povestit Drobotă, pentru GlobalManager.ro.

43.000 euro, investiți

Invesțiția totală a fost de aproximativ 43.000 euro, potrivit proprietarei, din care 33.000 euro, finanțare prin programul Start-up Activator și 10.000 euro cheltuieli pentru amenajarea spațiului, conform normelor DSVSA.

”Ca echipamente, am achiziționat o masa rece, o mașină de temperat ciocolata și o imprimantă pe produse alimentare, care poate imprima diferite imagini, logo-uri sau fotografii direct pe produs. Pentru a înțelege mai bine domeniul, am citit foarte mult on-line și am făcut un curs în domeniu, pentru a-mi valida cunoștințele acumulate și a înțelege cum am putea deveni creativi, să realizam propriile rețete, care să ne reprezinte”, a mai spus Drobotă.

Cine sunt clienții

Potrivit acesteia, clienții sunt persoane fizice, care își doresc să consume produse de calitate, fără coloranți sau conservanți, să le ofere cadouri speciale celor dragi sau să ofere mărturii la evenimente speciale, nuntă sau botez. De asemenea, oferta include și cadouri corporate, pentru companiile care aleg să-și motiveze angajații sau clienții, într-un mod inedit.

”Pe termen mediu și lung, ne dorim extinderea în sistem de franciză, pentru a păstra calitatea produselor și prospețimea acestora”, a mai spus antreprenoarea.

De unde se pot cumpăra produsele Leomi

Produsele se pot achiziționa prin intermediul magazinului on-line www.leomichocolate.ro sau prin comandă pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/LeomiChocolate.  În plus, există și o rețea de magazine locale partenere din care pot fi cumpărate produsele Leomi.