Beijing Enterprises cumpără compania germană EEW Energy cu 1,43 miliarde euro

EEW EnergyCompania chineză de stat Beijing Enterprises Holding a acceptat să plătească 1,438 miliarde de euro (1,608 miliarde de dolari) pentru preluarea firmei germane EEW Energy from Waste, cea mai mare investiţie chineză în Germania de până acum.

EEW Energy from Waste este cea mai mare companie din Germania care produce energie din deşeuri şi este deţinută de grupul suedez de private equity EQT. În fiecare an, cele 18 fabrici ale EEW transformă în energie până la 4,7 milioane de tone de deşeuri. Cu sediul în oraşul Helmstedt din centrul Germaniei, EEW are 1.050 de angajaţi şi, în 2014, a generat vânzări totale de aproximativ 539 de milioane de euro.

Tranzacţia este cel mai recent exemplu al strategiei firmelor chineze, care caută să-şi îmbunătăţească tehnologia şi expertiza prin achiziţii externe. Luna trecută, China National Chemical Corp (ChemChina), Guoxin International Investment Corp şi fondul de private equity AGIC Capital au achiziţionat producătorul german de echipamente KraussMaffei Group cu suma de 925 milioane de euro (1,01 miliarde de dolari).

Precedentul record de investiţii datează din 2012, când firma de construcţii Sany Heavy Industry a achiziţionat producătorul de pompe de beton concrete Putzmeister Holding GmbH, cu suma de 698 de milioane de dolari. AGERPRES