“Becoming Steve Jobs”, de Brent Schlender și Rick Tetzeli

becoming-steve-jobsRăsunătorul succes al lui Steve Jobs la Apple s-a datorat nu numai alegerii produselor potrivite, ci și unei schimbări de comportament și atitudine. A devenit mai răbdător, a învățat să aibă încredere în colaboratorii apropiați și a descoperit importanța creșterii graduale a companiei, în locul celei fulminante, declanșate printr-un singur produs menit să schimbe configurația pieței.

Volumul “Becoming Steve Jobs” infirmă miturile și stereotipurile despre Steve Jobs. Sprijinindu-se pe fapte, date și mărturii, Brent Schlender și Rick Tetzeli pun sub semnul întrebării perspectiva convențională, unidimensională despre Jobs, anume aceea că, pe tot parcursul vieții sale, acesta a fost „jumătate geniu, jumătate ticălos”, un lider irascibil și egoist, care-și umilea fără regrete prietenii și familia deopotrivă.

După ce au stat de vorbă cu persoane-cheie din cercul de apropiați ai lui Jobs, autorii ne prezintă o poveste diferită, aceea a unui om care s-a luptat cu propriile slăbiciuni și care, cu timpul, a învățat să-și pună mai bine în valoare extraordinarele calități.

O relatare bogată, revelatoare, care va schimba felul în care îl privim pe Jobs, cartea ne arată cum unul dintre cele mai colorate și mai vii personaje ale epocii noastre a reușit să-și împletească neobosita pasiune cu un stil de managent tot mai matur, creând astfel una dintre cele mai valoroase și mai iubite companii de pe planetă.

“Cartea e fantastică. Am lucrat cu Steve peste 25 de ani și simt că surprinde, la nivel profund, evoluția și complexitatea unui om cu adevărat extraordinar. Sper să fie recunoscută drept ultima istorie a lui Jobs”, spune Ed Catmull, președinte Disney Animation și Pixar.

Brent Schlender este scriitor și jurnalist. A devenit cunoscut în special prin articolele publicate în The Wall Street Journal și Fortune despre cei mai influenți antreprenori și manageri care au inițiat revoluția digitală.

Rick Tetzeli este redactor al revistei Fast Company. A publicat articole despre tehnologie și business, fiind unul dintre primii jurnaliști care au scris despre internet.

Puteți comanda “Becoming Steve Jobs” de Brent Schlender și Rick Tetzeli cu o reducere de 5%, la prețul de 53,99 lei, aici.