Cea mai mare companie chimică din lume, BASF, în parteneriat cu AHK România, anunță începerea înscrierilor pentru concursul de inovații dedicat start-up-urilor și soluțiilor inovatoare din țară. Participarea este gratuită, iar ideile înscrise trebuie să ofere soluții concrete în domeniul tranziției verzi și digitale. BASF Innovation Hub 2023 se concentrează pe tehnologii curate (Cleantech), circularitate și agricultură sustenabilă (Farm to Fork).

„Lumea start-up-urilor este un loc fascinant!”, spune Andreas Lier, Director General pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord. „În regiune sunt mulți antreprenori creativi care produc inovații capabile să ne facă viața mai bună și mai ușoară, găsind, în același timp, răspunsuri la provocările actuale. Adesea, dacă nu li se oferă susținerea necesară pentru ca ideile lor să devină reale, utile, aplicabile și sustenabile pe piață, acestea rămân doar pe hârtie. Sustenabilitatea stă în spatele ediției BASF Innovation Hub din acest an, deoarece tema principală – Envision 2050 – Imaginează-ți anul 2050 – este în concordanță cu viziunea noastră că Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.”

Etapa înscrierilor pentru BASF Innovation Hub 2023 va dura până pe 29 septembrie, la miezul nopții, iar singura cerință pentru participare este ca membrii start-up-ului sau inovatorii individuali să aibă vârsta de peste 18 ani.

Participanții din România  vor avea șansa să își prezinte ideile împreună cu cei din Bulgaria și Grecia. Doi câștigători se vor califica automat în Marea finală, unde își vor prezenta din nou ideile, împreună cu ceilalți câștigători din 11 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Câștigătorul Marii finale va primi un premiu în valoare de 5.000 de euro brut.

Directorul general al AHK România, Sebastian Metz, adaugă: „BASF Innovation Hub este o platformă și o competiție constructivă, care încurajează, sprijină și motivează inovatorii promițători să dezvolte soluții care să facă și mai rapid drumul către un viitor sustenabil. Este un pas în efortul comun de a reduce poluarea și a frâna schimbările climatice, prin sprijinirea celor ce pot aduce plusvaloare tehnologiilor verzi și agriculturii sustenabile. Salutăm implicarea companiilor care au capacitatea și expertiza de a descoperi idei inovatoare și de a le transforma în proiecte.”

Pentru mai multe informații despre proiect, cerințe și modul de înscriere, vizitați pagina web oficială http://www.join-innovationhub.com/