Banca Transilvania Italia lansează primul credit imobiliar pentru cumpararea de locuinţe în România

banca-transilvaniaBanca Transilvania, prin Sucursala BT Italia, lansează primul credit imobiliar dedicat persoanelor cu rezidenţă în Italia, care doresc să cumpere imobile în România, au anunţat reprezentanţi ai băncii.

Cetăţenii români sau italieni care locuiesc în Italia şi obţin venituri în ţara respectivă sau în România pot achiziţiona imobile în România, accesând împrumuturi de la Sucursala BT Italia. Pe siteul BT Italia, în secţiunea Simulator credite, cei interesaţi pot afla online valoarea orientativă a ratei împrumutului, pe baza valorii creditului şi a termenului de rambursare indicat. De asemenea, aceştia pot aplica online pentru un astfel de credit, au precizat reprezentanţi ai Băncii Transilvania.

Suma acordata de Banca Transilvania pentru împrumutul imobiliar destinat cumpărării, în România, a unei locuinţe, a unei case de vacanţă sau a unor terenuri pentru construcţie este între 5.500 euro şi 250.000 euro, perioada maxima de acordare fiind de 30 de ani. Garanţiile cerute de banca sunt spaţii locative şi/sau terenuri intravilane, achiziţionate din credit şi/sau deţinute de persoana care solicită împrumutul sau de o terţă persoană, dobânda fiind variabilă în funcţie de EURIBOR 6M: EURIBOR 6M + 5,25 pp = 5,337%/an şi de dobânda de politică monetară a BCE: BCE + 6,8 pp = 6,85%/an. Comisionul de analiză a dosarului este de 1,5% din valoarea creditului acordat, reţinut la acordare, iar comisionul de administrare a creditului este de 50 euro/an, au precizat reprezentanţii bancari.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 9,8%. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 550 de sedii şi 1,91 de milioane de clienţi activi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC, Banca Mondială. AGERPRES