Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) lansează ”Mind”, o platformă exclusiv digitală, care să răspundă în mod direct la nevoile bancare ale clienţilor, realizând înrolarea complet online a clienţilor persoane fizice.
Potrivit sursei citate, înrolarea online se face pe site-ul băncii, în secţiunea Vreau Cont Total Digital.
„Pentru BRCI, Mind înseamnă o transformare digitală în cadrul serviciilor financiare. Ne-am dorit prin această transformare să ne adaptăm la nevoile şi comportamentul clienţilor, venind cu o soluţie bazată pe adaptabilitate şi inovaţie. Serviciile bancare tradiţionale au însemnat vizitarea băncilor pentru fiecare tranzacţie, iar administrarea contului se realiza având toate declaraţiile pe hârtie. Odată cu MIND, există opţiunea de a lucra fără hârtie şi de a obţine toate informaţiile necesare online. Clienţii se pot conecta, îşi pot accesa istoricul conturilor oricând doresc şi mai ales, exclusiv online, pot beneficia de oferta avantajoasă a băncii pentru depozite. BRCI îşi propune să aducă soluţii digitale pentru nevoile clienţilor noştri şi soluţii de finanţare a nevoilor de creditare pe termen scurt, prin servicii de factoring domestic şi de export, forfetare acreditive sau linii de credit”, a declarat George Ciobănaşu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BRCI.
Potrivit băncii, fiind o platformă 100% digitală, pentru a-şi deschide un cont, utilizatorii se pot înregistra online pe site-ul băncii.
„Simplificând tot procesul fizic, înrolarea se realizează de pe site-ul băncii accesând Vreau Cont Total Digital. Viitorii utilizatori trebuie să aibă acces la un calculator, laptop sau telefon cu cameră web, microfon şi conexiune la internet şi să dispună de cartea de identitate. Ulterior, după aprobare, utilizatorii înrolaţi pot descărca aplicaţiile BRCI Mobile şi BRCI Secure şi pot beneficia de oferta BRCI la depozitele în lei”, se menţionează în comunicat.
Mind simplifică anumite acţiuni precum crearea unui cont, verificarea soldului sau efectuarea unor plăţi 100% online, fără să fie necesar mersul la bancă sau semnarea unor acte şi contracte în format fizic, venind astfel în sprijinul clienţilor în acest context mai puţin favorabil, în care interacţiunile sunt limitate.
În această perioadă favorabilă digitalizării şi odată cu lansarea acestui concept, BRCI îşi propune să devină o bancă de nişă care să se adreseze clienţilor persoane fizice, în principal cu soluţii bancare digitale. Pentru clienţii persoane juridice, BRCI va furniza soluţii de finanţare a nevoilor de creditare pe termen scurt, prin servicii de factoring domestic şi de export, forfetare acreditive, linii de credit şi alte produse similare.
Printre principalele obiective strategice ale BRCI pentru perioada 2020-2023, se numără: optimizarea operaţiunilor prin implementarea unor noi instrumente digitale pentru retail, ce vor fi oferite în România şi spaţiul CE, optimizarea resurselor umane prin recrutarea unui număr adecvat de specialişti care să contribuie la realizarea noii strategii a băncii şi creşterea activităţii pe zona de retail şi IMM.
Banca Româna de Credite şi Investiţii SA a funcţionat până la 13 martie 2014 sub numele de ATE Bank România SA, şi până în 2006, sub numele de Banca pentru Mica Industrie şi Liberă Iniţiativă – Mindbank SA. A fost înfiinţată în România în anul 1990, iar la data de 18 decembrie 2013, s-a finalizat şi decontat tranzacţia, în urma căreia Dorinel Umbrărescu a devenit acţionarul majoritar, prin preluarea integrală a participaţiei deţinute de Piraeus Bank SA Grecia. La data de 28 februarie 2020 s-a finalizat şi decontat tranzacţia în urma căreia Sanjeev Gupta a devenit acţionarul majoritar cu o cotă de 99,59%. AGERPRES