Pentru că în această săptămână petrecem mai mult timp în familie, AVON România, în parteneriat cu Asociația Anais, lansează campania „Roșu e pentru CURAJ”, un manifest cu privire la violența domestică, prin care transmite un mesaj de solidaritate pentru victimele violenței domestice.

5 secunde în plus de atenție

Potrivit unui studiu internațional realizat pe bărbați, buzele roșii atrag cu până la 5 secunde în plus de atenție din partea celor din jur. În săptămâna în care ROȘU este culoarea care îi aduce pe oameni împreună, acasă, AVON le încurajează pe femei să poarte ruj roșu și să folosească cele 5 secunde în plus de atenție pentru a transmite în Social Media un mesaj de solidaritate pentru victimele violenței domestice, transformând astfel culoarea într-un simbol al CURAJULUI.

O singură zi, același mesaj: #RoșuepentruCURAJ

Joi, 13 aprilie, la ora 18:00, persoanele care doresc să se alăture manifestului sunt invitate să publice pe paginile personale de Social Media o imagine cu ele purtând ruj roșu, cu hastagul #RoșuepentruCURAJ, pentru a transmite un mesaj de susținere victimelor violenței domestice de a avea curajul să ceară ajutor.

„Atunci când porți ruj roșu, captezi până la 5 secunde în plus de atenție din partea celor din jur. În cazul victimelor violenței domestice, fiecare secundă de atenție din partea apropiaților poate face diferența. Așadar, pentru noi, ROȘU E PENTRU CURAJ și, împreună cu Asociația Anais, îi îndemnăm pe toți cei care cunosc o persoană într-o relație abuzivă să se alăture manifestului nostru și să publice joi, 13 aprilie, la ora 18:00, în Social Media o fotografie sau un video purtând ruj roșu, cu hashtagul #RoșuEPentruCuraj. Gestul acesta le oferă celor aflați într-o relație abuzivă curajul de a lua măsurile necesare pentru a se simți din nou în siguranță, spune Ana Nicolae, Head of Integrated Communication AVON România.

Asociația Anais atrage atenția asupra semnelor ce indică o relație nesănătoasă, pentru a putea îndruma către surse de ajutor de încredere pe oricine se află în nevoie.

A fi în siguranță, atât noi, cât și cei apropiați nouă, înseamnă a recunoaște din timp acele semne și comportamente nesănătoase care ne pot face vulnerabili și ne pot pune în pericol. Semnele unei relații abuzive nu sunt întotdeauna evidente. Unele dintre acestea pot apărea la începutul unei relații, iar uneori sunt percepute ca fiind normale sau chiar romantice. Este important să recunoaștem aceste semne și să fim conștiente de ele pentru a evita situații mai grave”, spun reprezentantele Asociației Anais.

Realizat sub umbrela Campaniei Respectului, manifestul „Roșu e pentru CURAJ” este adresat atât celor care cunosc, au în familie sau printre prieteni o victimă a violenței domestice, cât și tuturor persoanelor care rezonează cu acest subiect. Scopul este de a arăta victimelor cât de mult sprijin au în jurul lor și că nu sunt singure atunci când sunt pregătite să lupte pentru ele însele.